Ανέλαβε διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου

Τα καθήκοντά του ως Διοικητής της της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με έδρα τον Βόλο ανέλαβε χθες, Τρίτη 23 Απριλίου ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου. Σημειώνεται ότι παρέλαβε τα καθήκοντά του από την Υποναύαρχο Νίκη Δανδουλάκη.

 

Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ  Γεώργιος Χατζηγεωργίου κατάγεται από τον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και έχει παρακολουθήσει Σχολείο Ανταλλαγής Πληρωμάτων (FRONTEX), Σχολείο Προσομοιωτού Διαφυγής από βυθιζόμενο Ε/Π και Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης(Π.Α).

Είναι πτυχιούχος Επαγγελματίας Χειριστής (Υ.Π.Α) ενώ κατέχει πτυχίο αγγλικών (Proficiency) και γαλλικών (Certificat). Υπηρέτησε στον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης ως κυβερνήτης του ΠΛΣ113. Μετέπειτα στο Κ.Λ Πειραιά στο ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ 512 καθώς και στο VTS Πειραιά.

Στη συνέχεια, κατόπιν επιλογής του, αποφοίτησε από την Σχολή Αεροπορίας Στρατού ως Χειριστής Ελικοπτέρου. Το 2004 εντάχθηκε στην νεοϊδρυθείσα Μοίρα Ελικοπτέρων Λ.Σ. Αποπεράτωσε επιτυχώς όλα τα σχολεία επί ελικοπτέρου τύπου Dolphin AS 365 N3 και επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού- Σχολής Ελικοπτέρων Ναυτικού (Σ.Ε.Ν). Είναι εκπαιδευτής Χειριστών Ελικοπτέρων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιχειρήσεις  S.A.R και πτήσεις αστυνομικής φύσεως (πάταξης λαθρεμπορίου, διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ναρκωτικών). Διατέλεσε Διοικητής Ελικοπτέρων και Διοικητής Εναέριων Μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Είναι παντρεμένος με την Τζανέλη Παρασκευή και έχουν έναν γιο 16 ετών.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.