«ΑνθίΖω»: Αύριο η παρουσίαση του λευκώματος της ΑΚΟΣ

Στον Βόλο, απ΄την Δρ. Δέσποινα Κατσώχη

«ΑνθίΖω». Ένα λεύκωμα της φύσης στις τέσσερις εποχές του χρόνου με πρωταγωνιστή τη φύση του Πηλίου που μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για ν’ ανθίσουμε, πρέπει να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.
Το «ΑνθίΖω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή 14 Απριλίου στις 11.00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Domotel, XeniaVolos.
Για το λεύκωμα θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς και η δημιουργός του λευκώματος, Ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και του 1ουΣοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου. Οι Πρόεδροί τους κ.κ.Κερασία Μπαρτζιώκα, Μαρία Σπανού και Χριστίνα Λαμπροπούλου θα απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση.
Στο «ΑνθίΖω» η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την καλλιτεχνική της ματιά ως φωτογράφου. Μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση. Το «ΑνθίΖω» αποτελεί επιστέγασμα της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για να διασφαλίσουμε πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής ενώ παράλληλα στηρίζει μέσα από δράσεις τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.
Όπως σημειώνει η Δρ. Κατσώχη: «Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και θα ζήσουμε υγιείς. Για την ΑΚΟΣ, ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής».
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΑΚΟΣ.

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο. Στις δράσεις της συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια, έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.