Η κυβέρνηση, φέτος, ανακοίνωσε ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), την ΟΔ Γερμανίας, όταν 83 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της χώρας μας από τους Γερμανούς ναζί και 80 χρόνια από την απελευθέρωσή της από το λαό με επικεφαλής το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΛΑΝ-ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις και αιμοδότη, καθοδηγητή, ψυχή και νου του ΚΚΕ, η Γερμανία αρνείται να πληρώσει στην Ελλάδα τις Επανορθώσεις-Πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν αναγνωριστεί στις διεθνείς διασκέψεις (Παρίσι-Λονδίνο κ.ά.), αναφέρει το παράρτημα Βόλου της ΠΟΑΕΑ-ΔΣΕ.
Σύμφωνα με την αντιστασιακή οργάνωση, η έκφραση άρνησης εδράζεται στο γεγονός ότι όλες ανεξαίρετα οι αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ουσιαστικά αρνούνται επίσης τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, δεν απαίτησαν ποτέ μέχρι σήμερα στην πράξη και με αποφασιστικότητα, και με όλες τις αναγκαίες συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες το Γερμανικό χρέος, παρά την όποια φειδωλή και με ψελλίσματα απολογία τους ότι δεν εγκαταλείπουν το αίτημα.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), τονίζει ότι δικαιολογημένα η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ορίσει ως τιμώμενη χώρα την ΟΔ Γερμανίας στη ΔΕΘ, δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους Φίλους και απογόνους, τους Πολιτικούς Πρόσφυγες και τα παιδιά τους, σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μια ακόμα φορά, καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, κ.λπ.), με συγκεκριμένες ενέργειες και σχέδιο, επιτέλους, να διεκδικήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο, χωρίς υπαναχωρήσεις και υποκριτικές απολογίες από την Γερμανική κυβέρνηση να πληρώσει τις επανορθώσεις-πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στο λαό της χώρας μας για τα ναζιστικά εγκλήματα και καταστροφές σε βάρος τους.






























