Απ. Ριζόπουλος: Ο Δήμος δεν διεκδίκησε λύσεις για το Νοσοκομείο και τα σχολεία

Τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ», ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου

Ευθύνες στον Δήμο που δεν διεκδίκησε όπως έχει υποχρέωση λύσεις για την προστασία της υγείας των Βολιωτών, πιέζοντας για πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο και εξοπλισμού, όπως μοριακό αναλυτή, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών και να διαθέσει χώρους για να «σπάσουν» τα τμήματα των 20 μαθητών στα σχολεία, επιρρίπτει ο Αποστόλης Ριζόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Βόλου.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και αναφέρθηκε και στο θέμα της καύσης σκουπιδιών, λέγοντας ότι η παράταξή του, είναι υπέρ μιας διαφορετικής διαχείρισης απορριμμάτων, να προχωρήσει ανακύκλωση στην πηγή κατά ρεύμα και να μην υπάρχει καύση των τοξικών απορριμμάτων με πλαστικό και του ΠΕΤ ΚΟΚ.
Με την ιδιότητα και του δασκάλου, ο Απ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας ότι ξεκίνησαν με πολλές δυσκολίες, γιατί ενώ προηγήθηκε το καλοκαίρι και η κυβέρνηση έπρεπε να έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμαστούν και να λειτουργήσουν τα σχολεία στις συνθήκες της πανδημίας, αυτό δεν συνέβη.

Συγχρωτισμός και καθαριότητα
Όπως είπε, φτάσαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, με τα κυριότερα προβλήματα να είναι δύο. Το πρώτο εντοπίζεται στο ζήτημα του συγχρωτισμού των μαθητών, διότι υπάρχουν δεκάδες τμήματα με πάνω από 20 μαθητές, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αποστάσεις και το δεύτερο είναι το ζήτημα της καθαριότητας, καθώς από το Δήμο Βόλου προσλήφθηκαν οι ίδιες καθαρίστριες, που επιφορτίζονται με την καθαριότητα και απολύμανση χώρων δύο και τρεις φορές την ημέρα. «Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες τα σχολεία, μπορούν να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του ιού, με απρόβλεπτες συνέπειες, όχι μόνο για τη σχολική κοινότητα, αλλά για όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα», τόνισε ο Απ. Ριζόπουλος.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, είπε ότι είναι μεγάλες και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Βόλου, που γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, όπως και αυτό της στελέχωσης του Νοσοκομείου και του εξοπλισμού και με μοριακό αναλυτή, δεν έχει πάρει τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κορυφαίο όργανο της πόλης και θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων της υγείας του Βολιώτικου λαού.
«Ο Δήμος έπρεπε έγκαιρα να ζητήσει τη στελέχωση του Νοσοκομείου και για εξοπλισμό, να ζητήσει από την κυβέρνηση να προσληφθούν εκπαιδευτικοί, περισσότερες καθαρίστριες και να βρει χώρους για να μπορέσουν να «σπάσουν» τα τμήματα, ώστε να γίνουν με 15 μαθητές και να μην υπάρχει ο κίνδυνος που υπάρχει σήμερα», ανέφερε.

Στην πρώτη γραμμή για άμεσες λύσεις
Ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και μήνες έχει αναδείξει αυτά τα ζητήματα, κατέθεσε ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παρέμβαση έγινε από το ΚΚΕ και κεντρικά, ενώ ακόμη και το κίνημα των εκπαιδευτικών, των καθαριστριών και των γονέων παρενέβησαν πολύμορφα, διεκδικώντας λύσεις, δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν βάζει σε προτεραιότητα τα θέματα υγείας και μόρφωσης, αλλά δίνει δισεκατομμύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις και χαρίζει άλλα για να γίνουν επενδύσεις σε διάφορους τομείς, όπως η πράσινη οικονομία και η διαχείριση απορριμμάτων μέσω της καύσης σκουπιδιών.
Όπως είπε σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι εξοπλισμός στο Νοσοκομείο, πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, εκπαιδευτικών, μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, που θα έχει την ευχέρεια να καθαρίζει και να απολυμαίνει τους χώρους των σχολείων και θα πρέπει όλος ο κόσμος με τα Σωματεία και τους φορείς, να μπουν στην πρώτη γραμμή και να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις, γιατί έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας όλου του κόσμου της πόλης και όχι μόνο.

Για τη δυσοσμία και την καύση σκουπιδιών
Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της δυσοσμίας πλαστικού και της καύσης σκουπιδιών, λέγοντας ότι έχουμε αρνητικές εξελίξεις, στο άλλο μέτωπο που αφορά την υγεία των Βολιωτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή, εκτός από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θα παράγει τα «εναλλακτικά» καύσιμα για την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία, έγινε ακόμη μια τέτοια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, που θα επεξεργάζεται το κομπόστ που θα καίγεται, ενώ μια τρίτη μονάδα στη Β’ ΒΙ.ΠΕ., που θα αξιοποιεί τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου και λάστιχα, που θα ενσωματώνει στο υλικό που θα καίγεται στην τσιμεντοβιομηχανία.
«Ο Βόλος σιγά – σιγά, μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο»
«Ο Βόλος σιγά – σιγά, μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι σκουπίδια θα έρχονται στην περιοχή, να επεξεργάζονται στις μονάδες επεξεργασίες απορριμμάτων, για να καίγονται στην ΑΓΕΤ», είπε και απέδωσε τεράστιες ευθύνες στο Δήμο Βόλου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην κυβέρνηση, για τις επιπτώσεις που θα έχουν όλοι αυτοί οι αέριοι ρύποι για την υγεία των Βολιωτών, σε μια ήδη βεβαρημένη περιοχή.
Η ΛΑΣ είναι υπέρ μιας διαφορετικής διαχείρισης απορριμμάτων, να προχωρήσει ανακύκλωση στην πηγή κατά ρεύμα και να μην υπάρχει καύση των τοξικών απορριμμάτων με πλαστικό και του ΠΕΤ ΚΟΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.