«Απαιτούμε την εγγυημένη ασφάλεια των διανομέων»

Τονίζεται απ΄το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Μαγνησίας και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

«Το δεύτερο εργατικό ατύχημα μέσα σε 2 εβδομάδες μετρά η πόλη μας, μετά το σοβαρό τραυματισμό του 22χρόνου διανομέα χθες το βράδυ. Είχε προηγηθεί ο σοβαρός τραυματισμός ενός 38χρονου συμπολίτη μας διανομέα, καθώς και πριν προλάβει να κλείσει μήνας, ο τραγικός θάνατος ενός ακόμη 47χρονου στη Θεσσαλονίκη και του εργαζόμενου της Cosco» , τονίζεται απ΄το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Μαγνησίας και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι συνεχείς πιέσεις των εργοδοτών για περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο, καθώς και τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας που παρέχονται στους εργαζόμενους έχουν οδηγήσει σε δεκάδες «ματωμένα μεροκάματα» από την αρχή του έτους. Επιπρόσθετα ο επαίσχυντος νόμος Χατζηδάκη έχει στερήσει από τους εργαζόμενους κάθε ίχνος εργασιακής αξιοπρέπειας καθιστώντας τους ουσιαστικά αναλώσιμους, με χαμηλότερους μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες, διαλυμένο ήδη από το 2020 Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και εκτεθειμένους πλήρως στις διαθέσεις της εργοδοσίας.
Οι νίκες του Εργατικού Κινήματος στις υποθέσεις της e-food και της Cosco αποτελούν την αρχή και ισχυρή παρακαταθήκη για την συνέχιση της διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης της προστασίας εν ώρα εργασίας.
Να μην γίνουν τα εργατικά ατυχήματα άλλη μια καθημερινή «συνηθισμένη» είδηση στις εφημερίδες!
Απαιτούμε την εγγυημένη ασφάλεια των διανομέων κατά τη διάρκεια εργασίας τους, καθώς και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επιπρόσθετα η πιστή εφαρμογή του Ν. 4611/2019 για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους αποτελεί μονόδρομο για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους.
Η ασφαλής εργασία δεν είναι extra παροχή, αλλά βασικό και θεμελιώδες δικαίωμα όλων! Οι ζωές των εργατών μετράνε!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.