Πειθαρχούν οι Βολιώτες στην απαγόρευση των μετακινήσεων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και μέχρι σήμερα στη Μαγνησία δεν έχουν γίνει ευτράπελα, τόνισε ο Αργύρης Διχτάς πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.
Ο κ. Διχτάς μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, και είπε ότι αυτό που αναγνωρίζει και είναι προς τιμήν όλων των αστυνομικών, είναι ότι ανταποκρίθηκαν στα δύο μέτωπα του Έβρου και του κορωνοϊού με μεγάλη αυταπάρνηση, με πολύ φιλότιμο και με μόνη σκέψη, ότι πολεμούν γιατί τους χρειάζεται η πατρίδα και ο πολίτης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι έλεγχοι είναι ένα δύσκολο επιπλέον κομμάτι, όπως δύσκολες είναι οι εποχές για τον κόσμο, που συνέπεσαν με την ένταση στα σύνορα του Έβρου, όπου η Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει επίσης κατάσταση.
«Προσπαθούν να πείσουν για τις άσκοπες μετακινήσεις»
«Επιστρέφοντας από τα σύνορα, αντιμετωπίσαμε ένα εξίσου δύσκολο πρόβλημα. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι στη Μαγνησία ο κόσμος είναι εξαιρετικά συνεργάσιμος, σε σχέση με άλλες περιοχές και οι άνθρωποι δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει, απέναντι στους αστυνομικούς και δείχνουν ότι καταλαβαίνουν ότι στην προσπάθεια που κάνουν είμαστε κι εμείς αρωγοί», τόνισε.
Ο πρόεδρος των αστυνομικών είπε ότι οι συνάδελφοί του που βγαίνουν έξω και κάνουν ελέγχους δεν το κάνουν για να γράψουν και να τιμωρήσουν ή να κάνουν συστάσεις σε αυστηρό ύψος, απλά με τρόπο ευγενικό, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να αποφύγει τις άσκοπες μετακινήσεις, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου όλοι να προφυλαχτούμε και να μπορούμε να γυρίζουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειάς με υγιείς και με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον κ. Διχτά, μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί στη Μαγνησία άσχημα περιστατικά ή σε βάρος αστυνομικών και ειδικά στην πόλη του Βόλου ο κόσμος πειθαρχεί με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού. Ο ίδιος είπε ότι ευτράπελα δεν έχουν σημειωθεί, ενώ κάποιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί τις αντιμετωπίζουν με χιούμορ, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην υπηρεσία.
«Απ΄τα μέτρα, την κατάσταση και την
κρίση, ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι»
«Δυστυχώς, καμία φορά πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα κι αυτά όμως με φειδώ, σε περιπτώσεις που είναι τραβηγμένες. Ο κόσμος τα έχει καταλάβει τα μέτρα, υπάρχει ενημέρωση, τόσο από τους αστυνομικούς στο δρόμο, όσο και από τα δελτία ειδήσεων. Ας προσπαθήσει ο κόσμος όσο μπορεί να πειθαρχήσει, προκειμένου να είμαστε κι εμείς υγιείς και να μπορούμε να φυλάξουμε τις περιουσίες τους, διότι από αυτά τα μέτρα, την κατάσταση και την κρίση, ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι, που , ευτυχώς στην πόλη μας, τους διαφυλάττουμε ε αρκετά καλό τρόπο», επισήμανε ο πρόεδρος των αστυνομικών.
Αναφορικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας των αστυνομικών, ο Αργύρης Διχτάς είπε ότι στην αρχή υπήρχαν κάποια προβλήματα από την Πολιτεία, όπως και το σύστημα υγείας, έγινε μια προσπάθεια μέσω των Σωματείων και, ευτυχώς, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που πάντα σκέφτονται την Αστυνομία και με δικά τους έξοδα χορήγησαν προστατευτικές μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στην Ένωση που έφτασαν σε όλο το αστυνομικό προσωπικό. Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών τόνισε ότι η κατάσταση σήμερα είναι ικανοποιητική, ωστόσο υπήρχαν άνθρωποι που προσέφεραν τα υλικά για να προστατευτούν και οι αστυνομικοί.
Υπήρξε προσφορά μέσων προστασίας
Επίσης ανέφερε ότι με μέριμνα των Ενώσεων Αξιωματικών της Ενώσεων Αστυνομικών και σε επίπεδο Θεσσαλίας, έχουν προμηθευτεί δικά τους μέσα και με φάρμακα δωρεές κάνουν μόνοι τους απολύμανση στους χώρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας και στα Αστυνομικά Τμήματα. Τέλος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε ότι αυτό που αναγνωρίζει και είναι προς τιμήν όλων των αστυνομικών, είναι ότι ανταποκρίθηκαν στα δύο μέτωπα του Έβρου και του κορωνοϊού με μεγάλη αυταπάρνηση, με πολύ φιλότιμο και με μόνη σκέψη ότι πολεμούν γιατί τους χρειάζεται η πατρίδα και ο πολίτης.
«Όταν τελειώσουν όλα αυτά και με τον ιό (γιατί το μέτωπο στα σύνορα έχει ατονήσει), ελπίζουμε να μας σκεφτεί η Πολιτεία σε μεγαλύτερο βαθμό και να αναγνωρίσει και έμπρακτα την συνεισφορά μας», κατέληξε ο πρόεδρος των αστυνομικών.































