Αστυνομία: Τα προβλήματα πολλά, απούσα η Πολιτεία

Δοξολογία για την ημέρα του προστάτη Αγίου Αρτεμίου

Το γεγονός ότι τα διαχρονικά προβλήματα των αστυνομικών που καθημερινά αγωνίζονται για το καλύτερο, παραμένουν και η Πολιτεία είναι απούσα, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς, με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, στη δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου.
Η δοξολογία έγινε παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, ενώ αυτή την ώρα παρατίθεται η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο «Παρκ». Στη δοξολογία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής τόνισε ότι η παρουσία του έχει σκοπό να τιμήσει τις γυναίκες και τους άνδρες, που με αυτοθυσία κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εκπληρώσουν το καθήκον τους να είναι δίπλα στον Έλληνα πολίτη που δυστυχώς όπως βλέπουμε τους έχει ανάγκη.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας, δήλωσε ότι η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα που θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς της ΕΛΑΣ προς την πολιτεία και την κοινωνία. «Επίσης σήμερα γιορτάζουμε με ευλάβεια την μνήμη του προστάτη μας Αγ. Αρτεμίου που ήταν αξιωματικός και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη ισχυρή θέληση και τη θαρραλέα αντίστασή του. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς συναδέλφους και να τους καλέσω να συνεχίσουν με τον ευγενή και αδιάκοπο αγώνα προς όφελος της κοινωνίας», ανέφερε.

Να επιστρέφουν οι αστυνομικοί στο σπίτι τουςΔΟΞΟΛΟΓΙΑ1ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
Ο Αργύρης Διχτάς πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά. «Ο αστυνομικός δίνει κάθε μέρα έναν πολύ δύσκολο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες, παρόλα αυτά υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, του Χριστού, της Παναγίας και του προστάτη μας Αγρίου Αρτεμίου, συνεχίζουμε και δίνουμε τον αγώνα μας».
Όπως είπε, σήμερα ίσως να μην είναι μέρα να αναδείξουμε τα πολλά προβλήματα, που συνεχίζουν να υπάρχουν και η Πολιτεία να είναι μακριά.

«Η λίστα με τους πεσόντες αστυνομικούς είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις. Ελπίζουμε να μας προστατεύσει ο Άγιος και να σταματήσει επιτέλους να εμπλουτίζεται η μαύρη λίστα, να μην υπάρχουν νεκροί αστυνομικοί, όλοι να γυρνούν στα σπίτια και στις οικογένειές τους», δήλωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών.
Στην κορυφή της λίστα των αιτημάτων των αστυνομικών είναι το μισθολογικό και όσοι έχουν πολλά συνταξιοδοτικά χρόνια, υπάρχει ένα μεγάλο κενό και γίνεται προσπάθεια με τη βοήθεια και της Ομοσπονδίας να λύσουμε, ώστε ο αστυνομικός να γνωρίζεις στα πόσα χρόνια θα συνταξιοδοτηθεί και με τι ποσό.
Σύμφωνα με τον κ. Διχτά, υπάρχουν καθημερινά προβλήματα, που αφορά τους εξοπλισμό, τα υλικά και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο αστυνομικός, η Πολιτεία συνεχίζει να είναι απούσα, αλλά με τον δικό μας οβολό και με ανθρώπους που μας στηρίζουν προσπαθούμε και τα επιλύουμε για να είμαστε κοντά στον πολίτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.