Χωρίς θεατές η φετινή 40ή Ανάβαση Πορταριάς

Αν εντοπιστούν μπουλούκια χωρίς αποστάσεις …πρόστιμα 150 €

Προσαρμοσμένη στις συνθήκες του κορωνοϊού, θα είναι φέτος η 40ή Ανάβαση Πορταριάς, που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς θα γίνουν χωρίς θεατές, τόσο τα δοκιμαστικά όσο και ο αγώνας, με την ελπίδα προς τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ότι θα είναι ο πρώτος και τελευταίος αγώνας που θα γίνει χωρίς την παρουσία τους.
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Θανάσης Κουλούρης, που ως διοικητής της Τροχαίας Βόλου έχει την ευθύνη αστυνόμευσης της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τη διοργανώτρια Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και τις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες που θα συνδράμουν, δήλωσε ότι οι συμμετοχές στον αγώνα θα είναι επηρεασμένες, λόγω του κορωνοϊού και ανέρχονται σε 85, τη στιγμή που πέρυσι είχαν ξεπεράσει στις 120.
«Όπως είχε επηρεασμένες συμμετοχές, όπως και όλη η καθημερινότητα και η ζωή μας, έτσι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής, που έχει εκδώσει η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όλοι οι επίσημοι αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών», δήλωσε ο διοικητής της Τροχαίας, που πρόσθεσε ότι είναι κάτι στο οποίο πρέπει να υπακούσουν οι θεατές και να συμμορφωθούν.

«Για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας»

Ο κ. Κουλούρης τόνισε ότι αυτό δεν γίνεται για λόγο τιμωρητικό, ούτε για τους θεατές και τους συμμετέχοντες, αλλά για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και ζήτησε από τον κόσμο να συμμορφωθεί με την οδηγία της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η μη παρουσία των θεατών στον αγώνα θα αστυνομευτεί με τη φυσική παρουσία αστυνομικών στη διαδρομή. «Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κυνηγητό, ούτε να παίξουμε κρυφτό με τον κόσμο, αλλά όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει συγκέντρωση κόσμου άνω των εννέα ατόμων (όπως προβλέπει η νομοθεσία) και δεν θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ τους που δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις των διοργανωτών και του αλυτάρχη για να απομακρυνθούν, θα αναγκαζόμαστε να διακόπτουμε τον αγώνα, να επιλαμβανόμαστε και να επιβάλουμε τις προβλεπόμενες κυρώσεις που είναι η επιβολή προστίμου 150 € και η απομάκρυνση από το σημείο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.