Χριστίνα Αλεξανιάν: «Πολύτιμο δώρο για όλους και ειδικά για τον Βόλο»

«Με την ιστορία, θα βυθιστούμε στο έρεβος εκείνων των ημερών, αλλά και σε ένα αισιόδοξο φως που θ’ ανατείλει»
Όπως τόνισε η γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός για το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Αυγή, το θαμμένο Τετράδιο» παρουσιάζει ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης, αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00 και στην Εξωραΐστική Λέσχη Βόλου, με την εκδήλωση να διοργανώνεται από την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «ΑΡΚΑΔΙ», το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Β. Σποράδων», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εν Τρικερίω», το βιβλιοπωλείο ΛΙΑΝΑΡΙΔΗΣ και τις εκδόσεις Μίνωας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν, που μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή για την εκδήλωση και όχι μόνο.
Ο Βόλος είναι ένας προορισμός που αγαπώ πάρα πολύ και έχω φίλους εκεί. Είναι χαρά και τιμή για μένα να διαβάζω αποσπάσματα από ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο που έρχεται στην αγορά. Ομολογώ ότι θα ενθουσιάσει πάλι το αναγνωστικό κοινό του» ανέφερε αρχικά η κα Αλεξανιάν.
Όπως τόνισε και η ίδια, ο Βόλος δεσπόζει μέσα στο βιβλίο, και η περιοχή γενικότερα, με το Τρίκερι, αλλά και τα Τρίκαλα… «Είναι ένα περίεργο πάντρεμα που κατάφερε αριστοτεχνικά να κάνει ο Σπύρος Πετρουλάκης ανάμεσα σε ιστορία και μυθοπλασία. Παρακολουθούμε τα πολύ δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου, μέσα από την Αυγή, που δεν έχει τυχαία αυτό το όνομα. Η Αυγή, είναι μία δυνατή γυναίκα, ένα αγρίμι όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο συγγραφέας, και μέσα από την προσωπική της ιστορία θα βυθιστούμε στο έρεβος εκείνων των ημερών αλλά και σε ένα αισιόδοξο φως που θ’ ανατείλει» συμπλήρωσε αναφερόμενη στην υπόθεση του βιβλίου.

«Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη»

Παράλληλα η κα Αλεξανιάν, εξήρε τις συγγραφικές ικανότητες του Σπύρου Πετρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, με έναν καταιγιστικό ρυθμό, καθώς και ότι τα πρόσωπα στα βιβλία του, είναι πολύ σωστά δομημένα. «Δημιουργεί καταστάσεις και εικόνες που ξαφνικά σε βάζει απόλυτα στο συναίσθημα του ήρωά του. Ταυτίζεσαι με τους ήρωες, τους πονάς…» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο δώρο για όλους αλλά και για τον Βόλο ειδικότερα, η γνωστή ηθοποιός χαρακτήρισε την «Αυγή» ως ένα μεγάλο ταξίδι στον χρόνο με πραγματικά μαγικές λέξεις.
Όσον αφορά την εκδήλωση, ομιλητές θα είναι η κα Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας και ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής. Επίσης θα συμμετέχει η Ορχήστρα Νέων «ΙΩΝΙΑ» υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Α. Χατζηγεωργίου.
Όσον αφορά την προσωπική της πορεία, μετά τη συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά «Οι Πάνθεοι», η Χριστίνα Αλεξανιάν έχει έναν μονόλογο «Τα τετράδια της Αντζέλ Κουρτιάν», με το έργο ν’ αναφέρεται και σ’ έναν Βολιώτη στρατιώτη, καθώς μιλά για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία των Αρμενίων. «Θα δώσω κάποιες λίγες παραστάσεις φέτος το καλοκαίρι και θέλω να έρθει στον Βόλο αυτό το έργο. Ο χάρτης δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη, καθώς υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.