ΔΑΣ ΟΤΑ: Προκλητικό το Νομοσχέδιο για την Δημοτική Αστυνομία

Με ένα νομοσχέδιο στη κυριολεξία έκτρωμα η κυβέρνηση με τη συγκατάθεση των δημάρχων δημιουργεί έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, την ώρα που στις κοινωνικές δομές η μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, η κυβέρνηση μαζί με τους δημάρχους ετοιμάζουν τη Δημοτική Αστυνομία που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες για να καταστείλει τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, τονίζει.
«Αντί να αυξήσουν τις δαπάνες προκειμένου να εξοπλιστούν οι υπηρεσίες με μηχανολογικό εξοπλισμό και μόνιμους εργάτες και οδηγούς, ώστε το χειμώνα να μην πνιγόμαστε και το καλοκαίρι να μην καιγόμαστε, αυτοί επιλέγουν να διαθέτουν κονδύλια για να αγοράσουν περιπολικά και μηχανές.
Αντί να προσλάβουν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και να μονιμοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, αυτοί επιλέγουν να προσλάβουν αστυνόμους.
Αντί να δημιουργήσουν παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και ασφαλείς για τα παιδιά μας με το απαραίτητο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε τα παιδιά μας να μην στοιβάζονται σε τριαντάρια και τριανταπεντάρια τμήματα, αυτοί επιλέγουν να φτιάξουν αστυνομικά τμήματα και κρατητήρια», αναφέρει η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΔΑΣ ΟΤΑ δεν είναι τυχαία ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή που έδωσαν αυτό το έκτρωμα στη διαβούλευση και ετοιμάζονται να το ψηφίσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το επόμενο διάστημα η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες θα ενταθεί ακόμα περισσότερο και οι δήμοι ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής. Θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε ένα ακόμα αστυνομικού τύπου φοροεισπρακτικό μηχανισμό ώστε να απαλλάξουν το κράτος από τις υποχρεώσεις του.
Δεν είναι τυχαίο ότι διάφορα παπαγαλάκια της ΚΕΔΕ ζητάνε να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους. Ούτε είναι τυχαίο ότι έχουν μετατρέψει σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών σε ανταποδοτικές. Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική που υλοποίησε και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη αλλά και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Σήμερα δεν αρκεί να διαφωνεί κανείς με αυτή την εξέλιξη, χρειάζεται έμπρακτα να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει αστυνομικό σώμα στους δήμους, που θα χτυπάει το εργατικό κίνημα, αναφέρει η παράταξη.
Η ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά ολόκληρη την κοινωνία και πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς των δήμων, αφού και αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το «νέο» κατασταλτικό σώμα.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να προχωρήσουν σε μαζικές διαδικασίες προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους αλλά και ολόκληρη την κοινωνίας ώστε να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός ακόμα κατασταλτικού μηχανισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.