Δεν δεσμεύονται οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ

Δεκτή έκανε την αίτηση αναστολής το Μονομελές Πρωτοδικείο

Δεκτή έκανε την αίτηση αναστολής προσωρινής διαταγής, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΓΗΛ δεν μπορεί να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης αναστολής, που θα εκδώσει το ίδιο Δικαστήριο.

Η αίτηση κατατέθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου και στις 2 το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ και σύμφωνα με την οποία η ΕΡΓΗΛ δεν μπορεί να δεσμεύσει ή να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ.

Στην εκδίκαση της αίτησης, η πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε δια του νομικού της συμβούλου Γιάννη Καραγκιόζου, ότι η ΕΡΓΗΛ για έργο 5,5 εκ. € που εκτέλεσε, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, πληρώθηκΔεκτή έκανε την αίτηση αναστολής και προσωρινής διαταγής της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με την οποία η ΕΡΓΗΛ δεν μπορεί να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Επιχείρησης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης αναστολής, που θα εκδώσει το ίδιο Δικαστήριο.
Η αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής της προς εκτέλεση επιταγής της ΕΡΓΗΛ για 1,4 εκ. €, κατατέθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και συζητήθηκε ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου και στις 2 το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ και απαγορεύει στην ανώνυμη τεχνική εταιρία κάθε περαιτέρω πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης
Επίσης η απόφαση απαγορεύει τη δέσμευση, είτε με συντηρητική κατάσχεση, είτε με αναγκαστική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ένδικης αίτησης αναστολής.

Στην εκδίκαση της αίτησης, η πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε δια του νομικού της συμβούλου Γιάννη Καραγκιόζου, ότι η ΕΡΓΗΛ για έργο 5,5 εκ. € που εκτέλεσε, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, πληρώθηκε το 2007 με 12 εκ. €, άλλο 1 εκ. € το 2012 πριν η υπόθεση φτάσει στον Άρειο Πάγο, ήδη προχώρησε στην κατάσχεση 3,3 εκ. € και ζητά άλλα 7,5 εκ. €! Δηλαδή επισημάνθηκε ότι για έργο 5,5 εκ. € που έγινε, η εργοληπτική εταιρία σχεδόν 17 εκ. € και ζητάει και άλλα…

Ο Δήμος Βόλου
Σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για το θέμα αναφέρεται ότι ακόμα μια σημαντική επιτυχία του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ στον σκληρό αγώνα προάσπισης των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών από τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις των εργολάβων – αρπακτικών της ΕΡΓΗΛ, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως και απαγορεύει στην ΕΡΓΗΛ κάθε περαιτέρω πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, απαγορεύει τη δέσμευση είτε με συντηρητική κατάσχεση είτε με αναγκαστική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της ένδικης αιτήσεως αναστολής.

«Η απόφαση του Πρωτοδικείου αποδεικνύει ότι ευτυχώς υπάρχουν έντιμοι δικαστές που κρίνουν και αποφασίζουν με βάση το δημόσιο συμφέρον, μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης, και όχι τα συμφέροντα των κάθε λογής νταβατζήδων
Την ΔΕΥΑΜΒ στο δικαστήριο, που έγινε παρουσία του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, εκπροσώπησε ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Καραγκιόζος», αναφέρει ο Δήμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.