Διεθνής πρεμιέρα για το Inside του Βολιώτη Βασίλη Κατσούπη με τον Γουίλεμ Νταφό

Στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Πρεμιέρα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα κάνει αύριο Δευτέρα, η ταινία “Inside”, του Βολιώτη σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη, με πρωταγωνιστή τον διεθνούς φήμης ηθοποιό Γουίλεμ Νταφό. Το “Inside” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κατσούπη, ο οποίος έχει διανύσει μία μεγάλη πορεία στον χώρο της σκηνοθεσίας, με διαφημιστικά σποτ, ντοκιμαντέρ και έγινε ευρύτερα γνωστός με το ντοκιμαντέρ «Ο φίλος μου ο Larry Gus».

Η ταινία που αποτελεί την πρώτη αγγλόφωνη εξολοκλήρου παραγωγή της Heretic, γυρίστηκε στα MMC Studios στην Κολωνία της Γερμανίας σε σενάριο του Μπεν Χόπκινς το οποίο βασίστηκε σε μια ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη. Aκολουθεί την περιπέτεια ενός επίδοξου ληστή έργων τέχνης, του Νίμο, ο οποίος, στην προσπάθειά του να κλέψει έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, παγιδεύεται σε ένα πολυτελές, υψηλής τεχνολογίας ρετιρέ στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες του για να… επιβιώσει.

«Με την ταινία “Inside”, η Focus συνεχίζει τη δέσμευσή της για στήριξη σκηνοθετών που ξεκινούν ή που μπαίνουν στην παγκόσμια αγορά. Η ταινία του Βασίλη εξερευνά μία εμπειρία με την οποία είμαστε όλοι εξοικειωμένοι, την απομόνωση, και το κάνει με έναν υπέροχο οπτικά τρόπο», τονίζει ο πρόεδρος παραγωγής της Focus Features.

Στην ταινία, βλέπουμε κυρίως τον Νταφό και την προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, αλλά το υπόλοιπο cast συμπληρώνουν οι Gene Bervoets, Eliza Stuyck και Josia Krug. Το σενάριο υπογράφει ο Ben Hopkins ενώ παραγωγοί είναι ο Γιώργος Καρνάβας, ο Μάρκος Καντής και ο Dries Phlypo, υπό την εταιρία παραγωγής Heretic.

«Αυτή η ταινία είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Την κάναμε έτσι όπως θέλαμε και είχαμε το προνόμιο να δουλέψουμε με τον Willem και υπέροχους δημιουργούς που μάς υποστήριξαν. Η Focus Features είναι το τέλειο σπίτι για αυτήν την ταινία και ανυπομονούμε να τη μοιραστούμε με τον κόσμο», αναφέρει ο Βασίλης Κατσούπης.

Ο Βασίλης Κατσούπης γεννήθηκε στον Βόλο το 1977 και σπούδασε Media και Σκηνοθεσία στη Μεγάλη Βρετανία. Δίδαξε σκηνοθεσία στο τμήμα κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλές εταιρίες παραγωγής και τηλεοπτικούς σταθμούς σκηνοθετώντας διαφημιστικά σποτ, μουσικά βίντεο και άλλα δημιουργικά πρότζεκτ.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 10 Μαρτίου.

Δείτε το τρέιλερ

Η αφίσα της ταινίας “Inside”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.