Διευκρινίσεις Στ.Λημνιού αναφορικά με δημοσίευμα του magnesianews.gr

Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου Στέλιος Λημνιός απέστειλε επιστολή στο magnesianews.gr με διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσίευμά μας, σε συνέχεια δηλώσεών του στο Ράδιο Ένα 102,5. Όπως αναφέρει ο κ.Λημνιός:

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του magnesianews υπάρχουν αναφορές από δηλώσεις μου στο ράδιο Ένα 102.5 σχετικά με τις προθέσεις του κου Μπέου σχετικά με εργοστάσια καύσης σκουπιδιών και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για λόγους δεοντολογίας επιθυμώ να διευκρινίσω α) στην διατύπωση άποψης που μου ζητήσατε για εργοστάσιο που θα επιθυμούσε να κατασκευάσει ο δήμος και να δίνει δωρεάν ρεύμα στους δημότες, σας απάντησα ότι το ερώτημα είναι υποθετικό και με πολλές προϋποθέσεις,ώστε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Ότι σε κάθε περίπτωση μόνο εργολαβικά συμφέροντα μπορεί να το πραγματώσουν και όχι ο δήμος λόγω υψηλού κόστους.
Η θέση της Επιτροπής Πολιτών είναι όχι σε κάθε τύπο εργοστασίου που θα καίει σκουπίδια, όσο σύγχρονο κι’αν είναι. Αυτή βέβαια είναι και η δική μου θέση. Τα όσα ανέφερα (που αφήνουν περιθώρια για υπό αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργία τους), αφορούν διάφορες επιστημονικές και τεχνοκρατικές προσεγγίσεις που έχουν εφαρμοσθεί σε πόλεις της βόρειας και Δυτικής Ευρώπης.
Ακόμη όμως και εκεί,όπως σας δήλωσα υπάρχουν προβλήματα που αναγκάζουν τις τοπικές κοινωνίες να τα αμφισβητούν.
β) τα συμφέροντα των πολιτών του Βόλου έχουν εκφραστεί χωρίς αμφιβολία στα δύο μεγάλα συλλαλητήρια και στις τοποθετήσεις των φορέων του.
Δεν τα εκφράζουν όσοι προωθούν την δημιουργία κατασκευής εργοστασίου στο Βόλο που θα παρασκευάζει καύσιμα από σκουπίδια για το τοπικό εργοστάσιο τσιμέντων.
Αυτή τη θέση προωθεί ο κος Μπέος και γιαυτό ανέφερα ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών (στο θέμα αυτό).
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε τις διευκρινήσεις αυτές.
Βόλος 20/10/19

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.