Δημόσιες βρύσες στην πόλη του Βόλου ζητούν οι Ενεργοί Πολίτες

Η δημοτική κίνηση «Ενεργοί Πολίτες Βόλου» μέλος της Συμμαχίας για τον Βόλο καλεί τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας να υλοποιήσει την υποχρέωσή της από τον νόμο και να εγκαταστήσει παντού δημόσιες βρύσες. Προτείνουμε τη λειτουργία ενός συστήματος με προσβάσιμες βρύσες στα πάρκα του Βόλου και παράλληλα απευθείας σύνδεση των πάρκων που είναι κοντά στους χειμάρρους Κραυσίδωνας και Άναυρος με πηγαίο νερό από τις πηγές του Πηλίου.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μας, αλλά και οι εκατοντάδες τουρίστες και τουρίστριες της περιοχής μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε αυτήν την κίνηση ήδη προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας νερού την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2024. Εκείνη την ημέρα για τον Βόλο μας ήταν μία συνηθισμένη ημέρα χωρίς καμία αναφορά στην ανάγκη για διαφύλαξη του νερού, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Η πρόταση αυτή ήδη κατατέθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ από τον Δημοτικό Σύμβουλο των Ενεργών Πολιτών και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης Στέλιο Λημνιό και αναμένουμε απάντηση. Είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο βρυσών κατά μήκος των χειμάρρων με τροφοδοσία από τις πηγές του Πηλίου που θα επεκταθεί στις κεντρικές πλατείες του Βόλου. Το ίδιο μπορεί να γίνει στην Αγριά και στη Νέα Αγχίαλο. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την παρούσα δημοτική αρχή για κάτι τόσο απλό που θα ωφελήσει τόσο πολύ τους κατοίκους του Βόλου.
«Το όφελος για τον πολίτη θα είναι διπλό. Από τη μία οι πολίτες θα πίνουν ποιοτικό νερό και από την άλλη θα μειωθεί η κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αναμένουμε την απάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.