Δυο Βολιώτες βράβευσε η Διεύθυνση Αστυνομίας

Την παραμονή του προστάτη της Αγ. Αρτεμίου

Δύο Βολιώτες συνανθρώπους μας που προσφέρουν στην Ελληνική Αστυνομία, επέλεξε να βραβεύσει σήμερα, παραμονή του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, σε μια εκδήλωση που παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Μαγνησίας και πλήθος κόσμου.
Π

ρόκειται για τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά, που πρόσφατα έκανε δωρεά ενός ακόμη αυτοκινήτου 4Χ4 στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Πηλίου και τον ουρολόγου χειρουργό Κωνσταντίνο Ευσταθίου, γιό απόστρατου αξιωματικού της Αστυνομίας που εξετάζει αφιλοκερδώς τους αστυνομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα με την υποδοχή των λειψάνων του Αγ. Αρτεμίου, εσπερινό και αρτοκλασία, ενώ ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας εντός του χώρου του αστυνομικού μεγάρου Μαγνησίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτή τελετή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας, ευχαρίστησε τον Χαράλαμπο Τσιμά για την προσφορά του και τον συμπολίτη γιατρό για την προσφορά τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, ο ανώτερος διοικητής φρουράς Βόλου, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστ. Μπασδάνης, πρόεδροι φορέων, παλιοί αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.

Σε δήλωσή του ο κ. Τόλιας τόνισε ότι με αφορμή την αυριανή γιορτή του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγρίου Αρτεμίου, σε τελετή που έγινε τιμήθηκαν δύο άνθρωποι που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική Αστυνομία. Ο αστυνομικός διευθυντής τόνισε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο την ίδια μέρα θα τιμούνται άνθρωποι που βοηθούν την Αστυνομία.
Ο ταξίαρχος τόνισε ότι ο κ. Τσιμάς έχει προσφέρει στην Αστυνομία τρία αυτοκίνητα, συνέβαλε οικονομικά στην κατασκευή του ναϊδρίου του Αγ. Ατρεμίου και γραφική ύλη – αναλώσιμα σε πολλά αστυνομικά τμήματα. Όσον αφορά στην προσφορά του κ. Ευσταθίου είπε ότι δέχεται τους αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους και τους προσφέρει τις επιστημονικές του γνώσεις.

«Ότι μπορώ για τους Βολιώτες»
Ο Χαράλαμπος Τσιμάς, που βρέθηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, δήλωσε ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στους ανθρώπους που με το αίμα και με τη δουλειά τους βοηθούν τους άλλους ανθρώπους να έχουν καλύτερες μέρες. «Πολλές φορές διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή και χθες παρέθεσα γεύμα για να τους τιμήσω για την προσφορά τους, γιατί δουλειά αυτών των ανθρώπων είναι η προσφορά στην κοινωνία», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να τους τιμούμε, να σους σεβόμαστε και να τους βοηθούμε στο έργο τους.

Ο κ. Τσιμάς έστειλε μήνυμα προς τους Βολιώτες ότι είναι πάντα στην καρδιά του και τους αγαπά και κάνει ότι μπορεί, για να δείξει ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται γι’ αυτούς, ενώ ευχήθηκε ότι καλύτερο για όλους ως πόλη και ως χώρα.

Ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου, χειρουργός ουρολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή του να βρίσκεται στην Ελληνική Αστυνομία, ως τέκνο απόστρατου αξιωματικού της Αστυνομίας. Όπως είπε μεγάλωσε σ’ αυτό το χώρο και είναι χαρά του να προσφέρει τις υπηρεσίες του με τη μικρή του συμβολή στο χώρο της υγείας, για τους εν ενεργεία και απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, για πρώτη φορά πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη μόνιμη έκθεση αστυνομικών κειμηλίων, που τοποθετήθηκε στο 2ο όροφο του αστυνομικούς μεγάρου και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό στολών από το 1930 μέχρι και σήμερα, καθώς και προσωπικών αντικειμένων της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας. ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ν. ΠΗΛΙΟΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΛΕΣΕΚΘΕΣΗ ΚΑΠΕΛΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.