Είκοσι μία συλλήψεις από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τον Μάρτιο

Πολλοί έλεγχοι και παραβάσεις για διάφορα αδικήματα

Εικοσιένα άτομα συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Μάρτιο, διάστημα στο οποίο έγιναν 15 διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό, τον Μάρτιο έγιναν 21 συλλήψεις και συγκεκριμένα:
– Πέντε άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στην περιοχή του Βόλου και κατασχέθηκαν: i) ακατέργαστη κάνναβη 9,80 γραμμαρίων ii) ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό μεικτού βάρους 0,40 γραμμαρίων iii) τρία χάπια χωρίς ιατρική συνταγή
– Τέσσερα (άτομα στην περιοχή του Βόλου και ένα άτομο στην περιοχή των Σποράδων για παράβαση περί αλλοδαπών
– Ένα άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και
– Ένα άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας για ανυποταξία – Εννέα (09) άτομα για λοιπά αδικήματα όπως Κ.Ο.Κ. – Αιγιαλού Παραλίας κ.τ.λ. (2 στην περιοχή του Βόλου, 4 στη Χαλκίδα, 2 στη Σκιάθο και 1 στην Κύμη).

Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 22 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:
– 16 με ιδιωτικά σκάφη: 13 από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και τρεις από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης και έξι με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος: Δύο από λιμένες των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και τέσσερις από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Τον Μάρτιο βεβαιώθηκαν 348 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και έγιναν επτά έλεγχοι μέθης, 55 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και σε χώρους αρμοδιότητας της 4ης ΠΕΔΙΛΣ με αρνητικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας: Βεβαιώθηκαν συνολικά 76 παραβάσεις: 44 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, μία παράβαση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου και έξι παραβάσεις λοιπών διατάξεων.
Επίσης βεβαιώθηκαν 25 Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχέθηκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα: τρεις φακοί, οκτώ φιάλες οξυγόνου, τρεις ρυθμιστές παροχής αέρα, τρεις ρυθμιστές παροχής αέρα, ένα τζάκετ και ένα ψαροντούφεκο και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 14.160 €.
Σύμφωνα με την 4η ΠΕΔΙΛΣ ατά τον μήνα Μάρτιο 2021 από τη Λιμενική Αρχή Βόλου κατασχέθηκαν 925 τεμάχια αχινών τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID-19, κατά τον μήνα Μάρτιο διενεργήθηκαν συνολικά:
i) 685 έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.
ii) 15.375 έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, από τους οποίους βεβαιώθηκαν 97 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.200 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.