Εκδήλωση στον Βόλο για απονομή δικαιοσύνης στα 57 θύματα των Τεμπών

Το κόμμα «Πράσινοι-Οικολογία» συμπαρίσταται στους οικείους των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη και συμπαρατάσσεται στο πάνδημο αίτημα που ξεπερνάει σήμερα τις 800.000 υπογραφές για απονομή δικαιοσύνης στη μνήμη των 57 θυμάτων. Καλεί όλη την κοινωνία του Βόλου να δώσει το παρών στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συνδιοργανώνουν στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 19:00’ ο Σύλλογος «Τέμπη 2023», πολίτες του Βόλου και σύλλογοι του ΠΘ και να στηρίξει τον αγώνα για διαλεύκανση σε βάθος των αιτιών της τραγωδίας και πλήρους απόδοσης ευθυνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη ήταν δυστυχώς το επιστέγασμα μιας πολιτικής δεκαετιών για την υποβάθμιση του σιδηροδρόμου, τη συνεχή κατάργηση γραμμών και τον μη εκσυγχρονισμό του, σε αντίθεση με τη μεταφορική και συγκοινωνιακή αξία που δίνεται στο σιδηρόδρομο σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα 57 θύματα και οι οικογένειές τους έγιναν θυσία στο βωμό των εγκληματικών πολιτικών και της αισχρής κερδοσκοπίας από πελατειακές και ψηφοθηρικές συναλλαγές, όμως το κακό δεν σταμάτησε εκεί.
Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας εμπαίζουν τις οικογένειες αυτές, που αγωνίζονται για τη δικαίωση στη μνήμη των αγαπημένων τους ανθρώπων. Οφείλουμε, λοιπόν, να μην τους αφήσουμε μόνους. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα τους και να διεκδικήσουμε μαζί τους απονομή δικαιοσύνης. Θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε στη θέση τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.