Εκδήλωση της Χριστιανικής Στέγης για την 40ετη προσφορά του Κ. Αθανασόπουλου στον Βόλο

Η 40ετής κι πλέον προσφορά του Θεολόγου καθηγητή Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου στους κατοίκους του Βόλου και ιδιαίτερα στα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους της Χριστιανικής Στέγης Βόλου ο «Απόστολος Παύλος», θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα στις 6 μ.μ. στην  αίθουσά της (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη).

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους της Στέγης, ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, έχοντας ως ορμητήριό του τη Λάρισα ερχόταν κάθε πρώτη Τετάρτη του μηνός και έκανε την τακτική ομιλία του, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, προς το κοινό του Βόλου. Ακόμη και όταν τα δυο – τρία τελευταία χρόνια, που δεν οδηγούσε ο ίδιος, επιστράτευε άλλους φίλους Λαρισαίους για να τον φέρουν, ώστε να μη χάσουμε εμείς την θαυμάσια ομιλία του. Μια ομιλία που όχι μόνο αναζωογονούσε το θρησκευτικό συναίσθημα των ακροατών, αλλά και ενθουσίαζε το πλήθος με χαρακτηριστικές αναφορές και παραδείγματα. Τόση επίδραση είχαν τα κηρύγματά του αυτά ώστε το Δ.Σ. του Συλλόγου αναγκάστηκε να επεκτείνει την αίθουσα και να τοποθετήσει μεγάφωνα, για να μεταδίδεται η ομιλία του στο πολυπληθές ακροατήριο.

Ήταν καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαρίσης και γι’ αυτό έκανε στον Βόλο και ειδικές ομιλίες για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν προσκληθεί για το σκοπό αυτό κι όλα αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, οπότε απεδήμησε εις Κύριον. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.