Έκκληση της προέδρου καρκινοπαθών: «Θέλουμε να ζήσουμε, σεβαστείτε το…»

Η Σοφία Ιωάννου, ζήτησε από όλους να σέβονται και να τηρούν τα μέτρα

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού αλλά και της αδιαφορίας ορισμένων εξέφρασε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας, Σοφία Ιωάννου, αναφέροντας παράλληλα και τις κινήσεις που κάνει ο σύλλογος προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως άτομα αλλά και δομές με αυξημένες ανάγκες.

«Αν δεν προστατεύσουμε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να προστατεύσουμε και τους άλλους. Τα μέτρα είναι αυστηρά αλλά απ’ ότι διαβάζουμε και βλέπουμε δεν τηρούνται. Είναι κρίμα να βάζουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις ζωές των άλλων, γιατί όλοι θέλουμε να ζήσουμε και δεν νομίζω ότι έχει το δικαίωμα κάποιος να παραμελεί την υγεία όλων. Πρέπει να το σεβαστούμε όλοι αυτό» ανέφερε η κα Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για τους καρκινοπαθείς, που αναγκάζονται να μετακινούνται για τις θεραπείες τους αλλά βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της άρνησης και της αδιαφορίας ορισμένων. «Μια μάσκα είναι, ας τη φοράμε όλοι» σημείωσε.

Προσφορά μασκών και θερμομέτρων στην Ογκολογική

Παράλληλα, η κα Ιωάννου ανέφερε ότι δράση του συλλόγου συνεχίζεται και ήδη εδώ και 10 ημέρες, 15 οικογένειες καρκινοπαθών με αυξημένες ανάγκες λαμβάνουν φαγητό σε συνεργασία του συλλόγου με εστιατόριο, μία κίνηση εις μνήμην του αντιπροέδρου Λάζαρου Γαϊτάνη, που προσφάτως έφυγε από τη ζωή. Επίσης συγκεντρώνονται και άλλες δωρεές, με την κα Ιωάννου να επισημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με τα μέλη του συλλόγου για να ζητήσει βοήθεια για κάθε θέμα ή πρόβλημα που παρουσιάζεται.
Από εκεί και πέρα, η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας σημείωσε ότι ήδη έχουν δοθεί ιατρικές μάσκες προς χρήση στην ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου καθώς θα δοθούν και δύο θερμόμετρα, τα οποία λείπουν από τη μονάδα. Τέλος, κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμετέχουν σε διαδικασίες εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό, από τους εθελοντές δότες μυελού των οστών και τον σύλλογο ποδοσφαίρου της Δήμητρας Ευξεινούπολης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.