Εν αναμονή του πορίσματος του ΚΕΠΠΕ για την οσμή πλαστικού

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αν δεν υπάρχει δεν μπορούν να λέγονται διάφορα

Σε αναμονή του πορίσματος του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος που έκανε ελέγχους για τον προσδιορισμό της πηγής που αναδίδει οσμή καμένου πλαστικού στην πόλη του Βόλου βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε δήλωσή του ο Κώστας Αγοραστός, υποστήριξε ότι καλό θα ήταν χωρίς το πόρισμα να μη λέγονται διάφορα πράγματα που δημιουργούν άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της οσμής καμένου πλαστικού στην πόλη του Βόλου, ο Κώστας Αγοραστός είπε ότι είναι δύσκολος ο προσδιορισμός και η ταυτοποίηση της πηγής, κάτι που είπε πει και ο ίδιος και κάποιοι τον παρεξήγησαν και βιάστηκαν να βγάλουν αποτελέσματα.
«Είναι εκείνοι οι οποί σύμφωνα με τον Γκαούτσο Μαρξ θεωρούν ότι πολιτική είναι να ψάχνεις να βρεις λάθη, να τα εφευρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση, να δίνεις λάθος συνταγή και τελικά να μη γίνεται τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος είπε ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα, περιμένει από το ΚΕΠΠΕ, στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και επιθεωρητές περιβάλλοντος, το πόρισμα, χωρίς το οποίο δεν είναι καλό να λέγονται πράγματα, καθώς δημιουργούνται άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

Σχετικά με τη ρύπανση στην πόλη του Βόλου και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε την επιδημιολογική μελέτη, ενώ έγινε συνεννόηση με τον κ. Φάμελλο να χρηματοδοτήσει τη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που όμως δεν προχώρησε.
«Θα συνεννοηθώ με τον κ. Φάμελλο τι θα κάνει, για να δούμε κι εμείς σε τι ενέργειες θα προχωρήσουμε», ανέφερε ο περιφερειάρχης που είπε ότι συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους σε μια βάση αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης.
Όπως είπε η Περιφέρεια έφερε τον «Δημόκριτο» και έκαμε μετρήσεις, όπως και ανεξάρτητες αρχές που έκαναν μετρήσεις, ενώ βγήκε για έλεγχο το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος στις 2.30 τη νύχτα…
Επίσης είπε ότι υπήρχε συνεννόηση με τον κ. Φάμελλο και την ΑΓΕΤ να βάλει μετρητή, που θα ξεκινήσει να μετράει καθημερινά τις διοξίνες και τα φουράνια, για να συλλεγούν δεδομένα, ενώ αυτή η συσκευή δεν υπάρχει σε κανένα εργοστάσιο της Ελλάδας.

«Εμείς αγαπάμε το περιβάλλον και θέλουμε να το προστατέψουμε, αλλά με νομιμότητα και με σοβαρότητα, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας και γίνονται προσπάθειες να ζήσουμε σε μια καλύτερη πόλη. Έχουμε συνεργασία με όλους, θέλουμε να κάνουμε τις μετρήσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αξιόπιστους φορείς, για να φτάνουμε στο σωστό αποτέλεσμα και να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα», ανέφερε.
Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι υπάρχει καλή θέληση απ’ όλες τις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται και συμπλήρωσε ότι «η οικολογική συνείδηση άρχισε να περνάει, γιατί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με συγκέντρωση και προσανατολισμό, με συνεργασία και συνέργεια προσπαθήσαμε να την περάσουμε. Άλλωστε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό – οικολογικό έργο είναι η Κάρλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.