Επιμελητήριο: Μικρή παραγωγή κρασιού με ποιότητα και σωστά τιμολογημένη

Επισημάνθηκε στο συνέδριο όπου μίλησαν Ιταλοί επιστήμονες

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΣΙ 1
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το διεθνές συνέδριο μα τίτλο «τα ποιοτικά κρασιά στην Ευρώπη – η ιταλική εμπειρία» που ξεκίνησε σήμερα από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Camerino Ιταλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όπως επισημάνθηκε, στόχος της Μαγνησίας, πρέπει να είναι η μικρή παραγωγή κρασιού με ποιοτικά προϊόντα και καλές ετικέτες που θα πωλούνται σωστά τιμολογημένα στη διεθνή αγορά.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί συνεργασία του ιταλικού υποπροξενείου στον Βόλο με υπεύθυνη την κ. Τσόπελα, και τίθεται υπό την αιγίδα τόσο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και του Πανεπιστημίου του Camerino Ιταλίας. Οι τρεις προσκεκλημένοι Ιταλοί καθηγητές επισκέφθηκαν τον Αγροτική Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου, όπου διαπίστωσαν πόσο ποιοτικά κρασιά παράγουμε, ανέφερε.

«Θεωρώ ότι το κρασί έχει μια τεράστια δυναμική ως προς την παραγωγή και η περιοχή μας ενδείκνυται για εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Βέβαια, το μέλλον και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε εμείς σήμερα, είναι ότι πρέπει να παράγουμε λίγο και να κερδίζουμε πολλά Άρα, λοιπόν, η τάση σήμερα στη διεθνή αγορά είναι να παρασκευάζουμε ποιοτικά κρασιά με καλές ετικέτες και αυτά τα κρασιά να τα πουλάμε σε πολύ καλές τιμές», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο Luca Petrelli, καθηγητής ΝομικήςΠανεπιστημίου Camerino της Ιταλίας, διευθυντής του «Master wine export management» και εξειδικευμένος στον αγροτοδιατροφικό τομέα ευχαρίστησε το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Υποπροξενείο και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αφορά τα ποιοτικά κρασιά της Ευρώπης και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να τα αναδείξουμε, να τα συντηρήσουμε και να τα διασώσουμε.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθκαν στην πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των κρασιών με τις ποιοτικές προδιαγραφές κάτω από τα νομικά πλαίσια, οι τεχνικές που αφορούν τη επεξεργασία του κρασιού από τον κ. Roberto Potentini, μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας οίνου και αμπέλου και καθηγητής στο «Μaster wine export management» και στη συνέχεια τα οικονομικά χαρακτηριστικά και το μάρκετινγκ, από την κ. Lucia Irene Βailetti, διευθύντρια του CIAS Matelica και μέλος της Επιτροπής του «Master wine export management».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.