Επίθεση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους σταθμούς μέτρησης

φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας ασκώντας έντονη κριτική στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση για την εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Βόλο, με τα μέλη της να σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ξεκινήσει από το 2019.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της οικολογικής κίνησης είναι η εξής: «Πέντε χρόνια τώρα κρατάει το σήριαλ Αγοραστού και Κολυνδρίνη, σχετικά με την εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης του Βόλου. Με νέα χθεσινή ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός σπεύδει  να μας πληροφορήσει ότι υπέγραψε τη σύμβαση για την τοποθέτηση δύο σύγχρονων σταθμών μέτρησης ρύπων στον ατμοσφαιρικό αέρα της πόλης μας. Από  την  λεπτομερή αυτή αναφορά μαθαίνουμε ότι θα μετριούνται οι 8 ρύποι που προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την Οδηγία 2008/50/ΕΚ! Ομολογεί δηλαδή ότι μόλις τώρα, μετά 14 χρόνια θα εφαρμόσει την οδηγία της ΕΕ που βρίσκεται σε ισχύ  από το 2008! Αυτό έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και πολίτες, χωρίς να συγκινηθεί η Δικαιοσύνη η οποία πολύ πρόθυμα πρόσφατα καταδίκασε το Στέλιο Λημνιό σε 15 μήνες φυλάκιση για το σπάσιμο μιας κλειδαριάς αξίας 50 ευρώ! Και αυτό παρόλο που έχει κατατεθεί και μήνυση 4 ενεργών πολιτών από το Νοέμβριο του 2020. Φαίνεται πως για τη δικαιοσύνη οι ευθύνες για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι ήσσονος σημασίας από το σπάσιμο μιας κλειδαριάς ευτελούς αξίας.

Οι δηλώσεις του κ. Αγοραστού και της κ. Κολυνδρίνη συνεχίζονται επί πέντε χρόνια τώρα. Αυτό είχε δηλώσει η κ. Κολυνδρίνη και στις 04/09/2019. Ο κ. Αγοραστός στις 19/12/2019. Η κ. Κολυνδρίνη στις 24/01/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 05/02/2020. Η κ. Κολυνδρίνη στις 12/02/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 18/05/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 08/09/2020. Ο κ. Αγοραστός στις 21/12/2020. Η κ. Κολυνδρίνη στις 28/12/2020. Και ξανά ο κ. Αγοραστός στις 15/02/2022 και στις 27/10/2022. Και ας μην μιλήσουμε για την έρευνα της ολφακτομετρίας, τα καπνόμετρα, την έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις οσμές και ότι άλλο περιλαμβάνει το «δούλεμα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους πολίτες του Βόλου που ζουν σε μια από τις χειρότερες ποιοτικά ατμόσφαιρες πόλεως της Ευρώπης, με μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία τους, διαπιστωμένες από έγκυρες μελέτες Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και έγκριτων φορέων.

Αν κάτι έχει αλλάξει και τους πιέζει να εφαρμόσουν νομοθεσία που είχαν υποχρέωση να έχουν εφαρμόσει ήδη από το 2008, είναι η καταγγελία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα προσθέσουμε όμως και κάτι ακόμα. Οι μετρήσεις που κάνουν οι σταθμοί μέτρησης δεν είναι απολύτως αξιόπιστες αν είναι εγκαταστημένοι σε ταράτσες κτιρίων και όχι εκεί που κινείται και αναπνέει ο πληθυσμός, δηλαδή στους δρόμους της πόλης του Βόλου”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.