Εργατικό Κέντρο Βόλου: «Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα η 17 Νοέμβρη»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, με τον πρέποντα σεβασμό, τον ηρωικό Ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, απευθύνει με ανακοίνωσή του, κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις, που οργανώνει η Εκπαιδευτική Κοινότητα για την 51η επέτειο της 17 Νοέμβρη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων νοηματοδοτώντας τον διαρκή αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Το τότε μήνυμα των φοιτητών για τα ύψιστα ιδανικά παραμένει και σήμερα, 51 χρόνια μετά, ζωντανό και επίκαιρο.
Εμπνεόμενοι από τα οράματα και τις αξίες των Ηρώων του Πολυτεχνείου, συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην ανεργία, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας, την απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και την επιχειρούμενη φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας: εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι και φωνάζουμε «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Το «Πολυτεχνείο» ζει, μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο. Τιμούμε τους αγωνιστές μας. Τιμούμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου». Σημειώνεται ότι η κατάθεση στεφανιών από τους φορείς θα γίνει αύριο, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Ηρώο στις 11 το πρωί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.