Εξηγήσεις από τους Υπουργούς ζητά ο Αλ.Μεϊκόπουλος για τις σοβαρές καταγγελίες για το λιμάνι

Στη Βουλή με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προχώρησε η παραιτηθείσα Πρόεδρος του ΟΛΒ που κάνουν λόγο για αντίληψη μονοκρατορίας, τοξικές συμπεριφορές, σκοτάδι και αδιαφάνεια σχετικά με τη διοίκηση του Λιμένος Βόλου.

Στις 15/03/2022 είδε το φως της δημοσιότητας η παραίτηση που υπέβαλε η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, η οποία συνοδευόταν από σαφείς αιχμές για παρασκηνιακές συμφωνίες, για «αργομισθίες» και «τυχερά» που κάποιοι απολαμβάνουν από τη θέση τους σε ένα δημόσιο φορέα.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Βουλευτή,  το λιμάνι του Βόλου όπως και τα υπόλοιπα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας βρίσκονται υπό το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τις προηγούμενες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να είχε ζητήσει επιμόνως την αποπομπή του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΒ από τη θέση του. Ενόσω η αποπομπή του Διευθύνοντα Συμβούλου εκκρεμούσε, αιφνίδια κοινοποιήθηκε στην τοπική κοινωνία η παραίτηση της Προέδρου, με τις σχετικές καταγγελίες

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το λιμάνι του Βόλου αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς βραχίονες της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας. Η σημαντική γεωστρατηγική του θέση δίπλα στον άξονα της διεθνούς οδικής και σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, στο κέντρο των θαλάσσιων οδών προς τη Νοτιανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, δίνει μέγιστες δυνατότητες για ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή, αλλά και για βέλτιστη τουριστική αξιοποίηση.

«Σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά εξαιτίας της έκτακτης διεθνούς συγκυρίας, με την ακρίβεια να γονατίζει τις ευρωπαϊκές οικονομίες, οι βασικοί αναπτυξιακοί πυλώνες της χώρας όπως τα λιμάνια θα έπρεπε να αποτελούν κόμβους ανάπτυξης και να παράγουν θετικό οικονομικό αποτύπωμα. Η μετατροπή τους σε πεδία παρασκηνιακών κινήσεων και καταγγελιών για κομματική εκμετάλλευση και εξυπηρέτηση ημετέρων, όχι μόνο δεν εκπληρώνουν το σκοπό της ανάπτυξης και αναβάθμισής τους, αλλά αντίθετα αποσυντονίζουν και στερούν από τον τόπο βασικά εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάκαμψης που τόσο πολύ έχει ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν ευθέως για το αν το ΤΑΙΠΕΔ ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης του Λιμένος Βόλου είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα την αποπομπή του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΒ και για ποιο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, αλλά και να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για το τι τελικά συμβαίνει με τη διοίκηση του λιμανιού του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.