Φοιτητές καλούν στην αυριανή κινητοποίηση

Στη διαδήλωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 19.00 καλεί το φοιτητικό σχήμα «Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση πριν ένα χρόνο, ο λαός της χώρας έγινε μάρτυρας ενός τερατώδους εγκλήματος με θύματα τους κολασμένους αυτής της γης. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Πύλου, σε ένα ναυάγιο που αποτυπώνει την πραγματικότητα των αντιλαϊκών-μεταναστευτικών πολιτικών της Ε.Ε. και των ντόπιων αστικών τάξεων. Τόσο με την χρόνια πολιτική των pushbacks και των camp συγκέντρωσης, όσο και με την ευθεία εμπλοκή και στήριξη των άδικων πολέμων και τις σφαγές των ιμπεριαλιστών (όπως η στήριξη στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ) – οι ευθύνες του ναυαγίου της Πύλου, οι θάνατοι στα camps, οι καμένοι πρόσφυγες στον Έβρο, βαραίνουν ολόκληρο το ντόπιο σύστημα της εκμετάλλευση, εξαθλίωσης και φτώχειας και το πολιτικό του προσωπικό – αλλά βαραίνουν και σύσσωμο τον ιμπεριαλισμό-καπιταλισμό που είτε βομβαρδίζει, είτε φυλακίζει εκατομμύρια κατατρεγμένες ψυχές.
Η έξαρση της επίθεσης του κεφαλαίου στην ζωή, τη δουλειά, την υγεία, τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού – απορρέει την σκλήρυνση του αστικού κράτους καταστολής και τρομοκράτησης των αισθημάτων λαϊκής αγανάκτησης που μπορούν να μετατραπούν σε αντίσταση, αναφέρουν οι φοιτητές.

Επίσης αναφέρουν ότι έχουν περάσει 4 χρόνια από το όργιο καταστολής του τοπικού κινήματος του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge, και τον βίαιο ξυλοδαρμό του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου έξω από τα Δικαστήρια Βόλου. Οι συλληφθέντες αγωνιστές της διαδήλωσης συνεχίζουν να σέρνονται στα δικαστήρια μέχρι και σήμερα, με ψευδής και άδικες κατηγορίες, όταν για την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου το σύστημα εξαπέλυσε χημικά και ξύλο σε χιλιάδες εργαζόμενους, νεολαίας, ηλικιωμένους, οικογένειες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής της τοπικής κοινωνίας.
«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που, παγκόσμια, η επέλαση του συστήματος απαιτεί οργάνωση, αντίσταση και αγώνα από τις νεολαιίστικες και λαϊκές μάζες. Το φοιτητικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση – που ξεκίνησε με καταλήψεις στην Αμερική και εξαπλώθηκε στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου – αποδεικνύει την δύναμη της πάλης για το δίκιο των λαών. Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του έχουν διαπραχθεί στην χώρα μας από το ντόπιο αστικό κράτος και τις διαχρονικές κυβερνήσεις του, δεν δεχόμαστε τα εγκλήματα που διαπράττονται σε ενεστώτα χρόνο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Όλοι και όλες στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις γενικές συνελεύσεις», τονίζουν οι «Αγωνιστικές Κινήσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.