«Φωτιά στα μπατζάκια» της κυβέρνησης για το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής στον Βόλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο Τριαντόπουλος ζήτησε να μην γίνει νέο κτήριο και να υιοθετηθεί η δική του πρόταση

Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία, ενόψει των εκλογών με το κτήριο της Πυροσβεστικής να γίνεται «Μήλον της Έριδος». Η κ. Ζέττα Μακρή χθες ανακοίνωνε τη δέσμευση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά για ένταξη της ανέγερσης του κτηρίου, στο πρόγραμμα του Υπουργείου, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος την ίδια ημέρα πρότεινε μία άλλη χωροθέτηση του Πυροσβεστικού Μεγάρου, με τον Υπουργό να χαρακτηρίζει την πρόταση αυτή ως καλοδεχούμενη.

«Φωτιές» φαίνεται ότι έχει ανάψει το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, το οποίο θα μπορούσε να ανεγερθεί, όπως είχε συμφωνηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είχε και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, σε οικόπεδο, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βόλου, όμως το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν κατέθεσε όπως όφειλε τη μελέτη.

Η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, που ασχολήθηκε πρώτη με το θέμα, κινητοποιώντας αρχικά τόσο το Υπουργείο όσο και την Περιφέρεια, παρά το τελικό αποτέλεσμα, επισκέφθηκε χθες τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά και εξασφάλισε τη δέσμευσή του, ώστε να ενταχθεί το Πυροσβεστικό Μέγαρο του Βόλου στο πρόγραμμα του Υπουργείου και μαζί με άλλα Πυροσβεστικά Μέγαρα της χώρας να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ.

Ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις της κ. Μακρή έρχεται σήμερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο επίσης κυβερνητικός Βουλευτής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος κι εκείνος βρέθηκε χθες με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του πρότεινε ένα άλλο σενάριο για τη στέγαση της Πυροσβεστικής.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Τριαντόπουλο, ο Βουλευτής πρότεινε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στη Μαγνησία υπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο μη αξιοποιήσιμο, πλέον, κτίριο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στον Βόλο υπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο οποίο , θα μπορούσε να στεγαστεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αλλά και το ΕΚΑΒ.

Ο Υπουργός φαίνεται ότι δεν θέλησε να κακοκαρδίσει τον κ. Τριαντόπουλο, καθώς είχε ήδη δεσμευτεί στην κ. Μακρή για την ένταξη του Πυροσβεστικού Μεγάρου Βόλου στο πρόγραμμα του Υπουργείου και έκρινε, σύμφωνα με τον Βουλευτή την πρότασή του… καλοδεχούμενη.

Μάλιστα, ο Βουλευτής, σημειώνει ότι η πρότασή του αυτή που είναι προς αξιολόγηση, «δύναται – εάν το κρίνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες – να δώσει λύση και στη μεγάλη εκκρεμότητα του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βόλου, αλλά και άλλων υπηρεσιών. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με όλους για το καλό του τόπου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.