Φωτογραφική έκθεση για τη Γερμανική κατοχή από το 4ο Λύκειο Βόλου

Που παρουσίασε ο Στέλιος Κούλογου στο Ευρωκοινοβούλιο για τις αποζημιώσεις

Μια αρκετά επίκαιρη φωτογραφική έκθεση, που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων παρουσιάστηκε σήμερα στο ΤΕΕ και θα βρίσκεται στην επιχείρηση ΚΟΙΝΣΕΠ La petit cantine μέχρι την Κυριακή. Πρόκειται για την έκθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Στέλιος Κούλογλου, δεν κατάφερε να παραστεί, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και έκανε παρέμβαση μέσω skype, όπως θα γίνει και την Κυριακή σε εκδήλωση που προγραμματίζεται να γίνει στο La petit cantine.
Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης σοκάρει, αποτυπώνοντας τη γενοκτονία ενός λαού, καθώς 60.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την πείνα μόνο στην Αθήνα, ενώ η ευαισθητοποίηση των παιδιών μπορεί να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο, έστω κι αν οι εικόνες είναι αρνητικές για την ηλικία των παιδιών.
Ο Νίκος Ιωαννίδης διευθυντής του 4ου Λυκείου Βόλου, δήλωσε ότι το σχολείο αποφάσισε να κάνει μια διαφορετική εκδήλωση που αφορά την έκθεση φωτογραφικού υλικού που δημοσιοποίησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην ευρωβουλή και παρουσιάζεται ταυτόχρονα με το Δήμο Βριλησσίων σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή στόχευση της εκδήλωσης αυτής δεν είναι απλά η αναπαραγωγή μιας μνήμης για τα ιστορικά αυτά γεγονότα, αλλά να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα παιδιά, για ένα θέμα που είναι ακόμα επίκαιρο και ζωντανό.
«Ουσιαστικά η διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και η απαλοιφή του χρέους ης Ελλάδας, ως αποτέλεσμα της καταστροφής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει και τα δική μας κοινή γνώμη και την κοινή γνώμη της Γερμανίας, που ουσιαστικά διαχειρίζεται το χρέος», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.
Όπως είπε, μ’ αυτή την έννοια, τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να ενεργοποιούν και να ευαισθητοποιούν τα παιδιά, ώστε να διεκδικήσουν κι αυτά από την πλευρά τους, όταν έρθει η ώρα τους, αυτό που πρέπει για τη χώρα μας.

Παράλληλη έκθεση4ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΛ4ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗ1ΔΑΝΕΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ
Η έκθεση του 4ου Λυκείου Βόλου υπάρχει και στο La petit cantine και την Κυριακή θα γίνει ανάλογη εκδήλωση με παρέμβαση του κ. Κούλογλου μέσω skype.
Ο Στέλιος Κούλογου, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.