«Φρένο» Φάμελλου στις εργασίες της Καραμπατζάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφεραν μέλη της επιτροπής δημοτών. Κάλεσμα για ενημέρωση απ΄το Δ. Βόλου

Εντολή για προσωρινή αναστολή των εργασιών στην οδό Καραμπατζάκη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η επιτροπή δημοτών για την προστασία της περιοχής, κατά τη σημερινή ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε στην περιοχή, παρουσία πολλών δεκάδων πολιτών.
Όπως ανέφερε ο Στάθης Χαλαστάρας εκπρόσωπος της επιτροπής δημοτών, δόθηκε προσωρινή αναστολή των εργασιών από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Φάμελλο, που ενημερώθηκε σήμερα από μέλος της επιτροπής, ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση και να μην υπάρχουν άλλες εντάσεις.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η πληροφορία προήλθε από τηλεφώνημα που έγινε από τη γραμματεία του αναπληρωτή υπουργού προς μέλος της επιτροπής και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν εστάλη έγγραφο στο Δήμο Βόλου.

Ο Στάθης Χαλαστάρας τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση όλης της κοινωνίας της Ν. Ιωνίας και του Βόλου, για το τι πρόκειται να συντελεστεί αν εφαρμοστούν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Όπως είπε τα σχέδια αυτά στην ουσία καταστρέφουν έναν πνεύμονα πρασίνου, δεν ελήφθη υπόψη το πρόγραμμα που χρηματοδότησε την ανάπλαση της περιοχής, ούτε η θέληση του κόσμου που αγωνίζεται για ποιότητα ζωής.
«Την αντίσταση απέναντι σ’ αυτά τα σχέδια την έδειξε ο κόσμος και τη δείχνουμε στις δύο επεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής χθες και σήμερα. Έγινε μια ζημιά και ελπίζουμε το κακό αυτό να ην επαναληφθεί, γιατί είναι θλιβερό να βρίσκονται οι κάτοικοι απέναντι σε τέτοιου είδους επιλογές. Πρέπει οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την Περιφερειακή Διοίκηση και το ΣτΕ να διασφαλίζουν τουλάχιστον προσωρινά τα έργα που έχουν γίνει», δήλωσε το μέλος της επιτροπής δημοτών.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής, δεν είναι καθόλου ευχάριστο άνθρωποι οικογενειάρχες απ’ όλη την περιοχή του Βόλου και της Ν. Ιωνίας να βρίσκονται αντιμέτωποι με μπουλντόζες και με μια Δημοτική Αρχή που τους χλευάζει και τους «στολίζει» με επίθετα και να χάνουν πολύτιμο χρόνο για μια κατάσταση, που είναι δεδομένη εδώ και 25 χρόνια».

Οι πολίτες δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο σημείο και αύριο και ο Στ. Χαλαστάρας τόνισε ότι η Καραμπατζάκη πρέπει να είναι όπως από το 1988, ένα σύμβολο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως είναι το θέμα του Παγασητικού, αλλά και για κάθε γειτονιά και κάθε περιοχή, με σεβασμό όπου πάει να γίνει κάποια παρέμβαση, αν μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα.
Στη σημερινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας Στέφανος Φούσκης και πλήθος κόσμου.

Το ΚΚΕ Ν. Ιωνίας
Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ η καταστροφή των λαϊκών χώρων πρασίνου και αναψυχής που υπάρχουν στην Καραμπατζάκη, θα φέρουν αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καταστροφή του «πνεύμονα» της πόλης και του χειμάρρου Κραυσίδωνα που διατηρούνταν για χρόνια έτσι, ως κατάκτηση του λαϊκού κινήματος και των αγώνων των κατοίκων της περιοχής.
Το ΚΚΕ κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι το τελευταίο διάστημα έχει λερωμένη τη φωλιά της με καύση καρκινογόνου RDF στην ΑΓΕΤ, μηνύσεις και νταηλίκι, αντί για κυκλοφοριακή παρέμβαση στην επαρχιακή οδό Βόλου – Διμηνίου (τραυματισμός μαθητή στο 10ο Γυμνάσιο), σόου για πολλά όσκαρ του Αχ, Μπέου κάτω από τις ακτινοβολούσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε Νεάπολη και Καραγάτς. Τώρα, αναφέρει το ΚΚΕ, ο κατάλογος συνεχίζεται με τη διάνοιξη αυτή, που θα κάνει τους δρόμους οδικές αρτηρίες με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, σε βάρος της ποιότητας ζωής του λαού της περιοχής.

Το ΚΚΕ κατηγορεί τις δημοτικές παρατάξεις είτε διαφωνούν είτε συμφωνούν με τη διάνοιξη της Καραμπατζάκη (όπως ο Μ. Πατσιαντάς), τονίζοντας ότι δεν είναι άμοιρες ευθυνών και προσθέτει ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακέραιο μερίδιο ευθύνης και προβλέπει ότι αυτοί που νομοθέτησαν να σκορπά η ΑΓΕΤ καρκίνο, θα σπείρουν θολούρα για τον Κραυσίδωνα, πως η κυβέρνηση το «παλεύει» και αυταπάτες ότι με την προσφυγή στην ΕΕ για το πρόγραμμα LIFE θα εμποδιστεί η διάνοιξη.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο λαός που με την πάλη του κέρδισε το πράσινο, θα το περιφρουρήσει και τώρα, ενώ ζητά άμεση ολοκλήρωση του περιφερειακού και σύνδεσή του με την Αθηνών, λέει όχι στη διάνοιξη της Καραμπατζάκη και ζητά μέτρα αποσυμφόρησης της Ζάχου για συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Δ. Βόλου: Κάλεσμα για ενημέρωση, οι άλλοι παραπληροφορούν
Κάλεσμα για ενημέρωση αλλά με έντονη κριτική για… σπέκουλα κάνει λόγο η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει “μετά την αισχρή παραπληροφόρηση και την απαράδεκτη σπέκουλα από μέρους συγκεκριμένων πολιτικο-κομματικών ομάδων και παραγόντων με ιδιοτελή συμφέροντα, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα η Δημοτική Αρχή του Βόλου καλεί όλους τους πολίτες, που ενδιαφέρονται, στο Δημαρχείο Βόλου προκειμένου να ενημερωθούν με τον πιο πλήρη και επίσημο τρόπο, από την πολιτική ηγεσία του Δήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις υπό υλοποίηση παρεμβάσεις στην οδό Καραμπατζάκη και για τα αναμενόμενα από την αλλαγή αυτή ευεργετήματα στο σύνολο της λειτουργίας της πόλης, αλλά και όποιο άλλο έργο επιθυμούν.

Με την ενημερωτική αυτή συνάντηση δίνεται μια επιπλέον δυνατότητα στους πολίτες για πλήρη ενημέρωση, αν και όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις έχουν ληφθεί σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έχουν κατ’ επανάληψη αναλυθεί και εξηγηθεί μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου από τους αρμοδίους κάθε τομέα.

Καλούμε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τις διάφορες «συνωμοσιολογίες» και τις φαιδρότητες, που οι επιτήδειοι διαρρέουν, όπως συνέβη και στην σημερινή αποτυχημένη συγκέντρωση των περιφερόμενων «επαναστατών» με την «ενημέρωση» ότι δήθεν ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος «μπλόκαρε» τις εργασίες για το έργο. Ακόμη και σε μια Δημοκρατία, όπως την ονειρεύονται η τοπική Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά καρτούνς που την εκπροσωπούν στο Δήμο, τις αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ακυρώσει και ουδείς άλλος. Αν ήταν τα χρόνια που Δήμαρχος της πόλης ήταν ο προσφιλής τους κ. Απ. Παπαθανασίου, πιθανώς ο αντίστοιχος υπουργός να είχε τέτοια εξουσία. Σήμερα όχι”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.