Φυλάκιση 4,5 ετών για τη ληστεία σε βάρος καθαρίστριας του ΟΑΕΔ στο Βόλο

Σε φυλάκιση 4 ετών και 7 μηνών χωρίς αναστολή, αλλά η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έναν 30χρονο, που κατηγορούνταν για ληστρική κλοπή σε βάρος καθαρίστριας στον ΟΑΕΔ Βόλου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ληστρική κλοπή σε βάρος 49χρονης καθαρίστριας, της οποίας είχε αρπάξει την τσάντα στις σχολές του ΟΑΕΔ Βόλου όπου εργαζόταν το θύμα, στις 22 Ιουνίου 2022.

Ο 30χρονος ομολόγησε απολογούμενος την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας, καθώς είχε αφήσει μετά την πράξη του τις δύο τσάντες που είχε αρπάξει, μία από την 49χρονη καθαρίστρια και μία από 45χρονη συναδέλφισσά της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι δεν άσκησε βία σε βάρος της καθαρίστριας ο 30χρονος και αρνήθηκε τη δίωξη της ληστρικής κλοπής, ζητώντας να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή κλοπή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Ο άνδρας το απόγευμα της 22 Ιουνίου 2022 μπήκε στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ (ΙΕΚ ΟΑΕΔ) από την ανοιχτή κεντρική είσοδο και αφού διέρρηξε την εσωτερική πόρτα βοηθητικού δωματίου του προσωπικού καθαριότητας, στον πρώτο όροφο, σπάζοντάς την, αφαίρεσε δύο γυναικείες τσάντες με το περιεχόμενό τους, που είχαν εναποθέσει στο σημείο οι καθαρίστριες, ηλικίας 45 ετών και 49 ετών, που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο.

Κατά την αποχώρησή του από το κτίριο, έχοντας τις αφαιρεθείσες τσάντες στην κατοχή του, έγινε αντιληπτός από τις καθαρίστριες. Η 49χρονη έτρεξε να τον σταματήσει. Έπιασε την τσάντα της που ο 30χρονος φορούσε χιαστή, για να την πάρει και εκείνος απωθώντας την, την έσπρωξε ρίχνοντάς την στο πάτωμα. Η γυναίκα συνέχισε ωστόσο να κρατάει τη τσάντα και εκείνος την έσερνε στον διάδρομο μέχρι τη σκάλα. Η 49χρονη υπέστη εκδορές στο σώμα της και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 30χρονος τράπηκε σε φυγή και καταδιώχτηκε από τον διευθυντή του ΙΕΚ, που τον είδε να απομακρύνεται από τον χώρο και εγκατέλειψε τις τσάντες. Τελικά εντοπίστηκε από την Αστυνομία στις 20:30 το ίδιο βράδυ στη Νεάπολη, όπου συνελήφθη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.