Γαργάλας: Είμαστε επικίνδυνοι, γιατί αναδεικνύουμε αυτά τα οποία εκείνοι θέλουν να μην αναδειχθούν

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ με αφορμή νέα μήνυση από τον δήμαρχο

Το γεγονός ότι η βιομηχανία μηνύσεων της Δημοτικής Αρχής είναι το κίνημα, ο οποίο αναδεικνύει αυτά τα οποία εκείνοι θέλουν να μην αναδειχθούν, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κώστας Γαργάλας, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αφορμή νέα μήνυση που δέχτηκε από τον δήμαρχο Βόλου για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη για την επίθεση που δέχτηκε από τον σύμβουλος της πλειοψηφίας, τότε Β. Ζαχείλα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΜΒ.
Σύμφωνα με τον κ. Γαργάλα, τόσο συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, όσο ο ίδιος και μέλη του κινήματος δέχονται σωρηδόν μηνύσεις ως μέσο πίεσης για να σταματήσουν να μιλάνε, ενώ οι συγκεκριμένοι συμπολίτες που λένε τα πράγματα όπως έχουν, κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελούν έναν Σύλλογο υβρισθέντων και μηνυθέντων της δεκαετίας 2014-24…
«Είναι μια πολύ μεθοδευμένη κίνηση του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει στόχο να κάμψει το ηθικό, το φρόνημα και τον λόγο ανθρώπων οι οποίοι δεν σκύβουν εύκολα το κεφάλι και επιμένουν να χρησιμοποιούν τη λογική στον πολιτικό τους λόγο», επισήμανε.

Τι αναφέρθηκε σε εκπομπή
Ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι σε μια τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού, όπου με επιλογή του πήγε και ήταν εξαιρετικά προσεκτικός γιατί ήξερε ότι όλα αυτά καταγράφονται, διότι θεώρησε ότι του πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη.
Όπως εξήγησε ο Κ. Γαργάλας στην εκπομπή ανέφερε ότι ….«αυτό ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο σχέδιο. Όπως η μυθιστοριογραφία έχει δείξει, όλα τα εγκλήματα δεν είναι τέλεια».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον ηθικό αυτουργό που αποκάλεσε τον Αχ. Μπέο η μείζονα παράταξη, ο Κ. Γαργάλας είπε «για ηθικό αυτουργό μιλάω κι εγώ».
Σε ερώτηση ότι είπε πως είχε τον Γενάρη μια απειλή από τον κ. Μπέο που επαναλήφθηκε χθες και στο ενδιάμεσο έγινε η σωματική επίθεση, ο σύμβουλος απάντησε «Δεν ήταν επίθεση ήταν εγκληματική ενέργεια».
«Άρα εσείς δείχνετε Μπέο και τον φυσικό αυτουργό», είπε ο δημοσιογράφος.
«Εγώ δείχνω αυτό που μου συνέβη κ. Πολύζο», είπε ο Κ. Γαργάλας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ είπε ότι αυτό το απόσπασμα είναι το αντικείμενο της συκοφαντίας και τόνισε ότι όταν έχουμε δημόσιο λόγο είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Εάν ο κ. Μπέος δεν είναι ηθικός αυτουργός, θα έπρεπε να μηνύσει το σύνολο της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας, τη ΛΑΣ, το ΚΚΕ, τους πολιτικούς φορείς και πολιτικές που έβγαλαν ανακοινώσεις, τόνισε.

Όσον αφορά στη μήνυση του κ. Ζαχείλα ότι τον χαρακτήρισε με υποτιμητικές εκφράσεις (καραφλό, φαλάκρα και νούμερο), ο Κ. Γαργάλας είπε ότι έχει υποστεί τα πάνδεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο την περίοδο 2014-19, εξακολουθεί και υπόκειται στους ίδιους κανόνες λειτουργίας, με τις ίδιες πιέσεις και επιπτώσεις το πρώτο εξάμηνο του 2024, αλλά ποτέ δεν έβρισε κάποιον και δεν χρησιμοποίησε έστω και έναν προσβλητικό όρο. Όπως είπε, η δική του ηθική δεν εμπεριέχει τη βία.
Ακόμη είπε ότι κοιτάζει την κάθε μέρα ως ξεχωριστό τμήμα της κοινωνικής και της πολιτικής του ζωής, δεν έχει αφαιρέσει από τη μνήμη του την επίθεση του δέχτηκε και είναι υποχρεωμένος την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκφράζει αυτά τα οποία έχει από την ιδιότητα του αιρετού. «Αυτό που έγινε έγινε, θα κριθεί στα Δικαστήρια, εκείνο που τρέχει και κρινόμαστε καθημερινά όλοι μας είναι κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο να έχουμε άποψη, να διαβάζουμε, να ενημερωνόμαστε, αν δεν ξέρουμε να ρωτάμε και να τοποθετούμαστε, με βάση της πολιτικές και τις προσωπικές μας αξίες», τόνισε ο κ. Γαργάλας.

Στόχος είναι το κίνημα
«Το κίνημα είναι ο στόχος. Απλά εγώ είμαι μέρος του κινήματος και κατέχω το αξίωμα του αιρετού, οι δημοσιογράφοι κατέχουν το βήμα του δημόσιου λόγου, είμαστε πολύ επικίνδυνοι, γιατί αναδεικνύουμε αυτά τα οποία εκείνοι θέλουν να μην αναδειχθούν, όπως για παράδειγμα οι αποχαρακτηρισμοί χώρων που είναι εγκληματικοί για την πόλη και μηνύθηκα τον Σεπτέμβριο για συκοφαντική δυσφήμηση, λες και η πολιτική μου ιδιότητα ή του απλού πολίτη δεν μου επιτρέπει την αξιολογική κρίση», είπε ο κ. Γαργάλας.
Ο σύμβουλος ανέφερε ότι και στη Βουλή πολλοί βουλευτές κάνουν λόγο για εγκληματική πολιτική μιας άλλης παράταξης και ποτέ δεν γίνονται μηνύσεις. «Αν κρίνω ότι μια πράξη ή μια απόφαση είναι εγκληματική για την πόλη και το κοινό αίσθημα, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι εγκληματίας, η πράξη του είναι εγκληματική και αυτή στοχοθετούμε και αναδεικνύουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Γαργάλας είπε ότι η συνεισφορά του επικεφαλής της πλειοψηφίας για το LNG ήταν εχθρική κατά της πόλης και με προσωπική του άποψη «ενέκρινε» την επένδυση. Το παιχνίδι που παίζεται είναι ότι θα εξοντωθεί ένας άνθρωπος, αλλά κι εμείς δεν θα το αφήσουμε εκεί και ξέρουμε πώς να διεκδικούμε το δίκιο μας, καθώς δεν έχουμε καμία οικονομική εξάρτηση από τον Δήμο, όπως έχουν κάποιοι άλλοι, είπε ο σύμβουλος της ΛΑΣ.

«Εκείνο που θέλουμε να αναδείξουμε είναι ότι σε μια σειρά από πράγματα, που άπτονται της καθημερινότητας της πόλης, της οικονομικής ζωής και της ποιότητας ζωής στην πόλη, η στάση της Δημοτικής Αρχής είναι από εχθρική έως εγκληματική, με την πολιτική σημασία του όρου», δήλωσε ο κ. Γαργάλας.
Ο ίδιος εξήγησε ότι αν κάποιος είναι εγκληματίας ή όχι κρίνεται στα Δικαστήρια, εάν όμως η πράξη είναι εγκληματική, με την πολιτική και κοινωνική της σημασία, ερμηνεία, αναγωγή, μεταφορά, τότε αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως αποδεκτό στο δημόσιο λόγο. Αλίμονο αν δεν χρησιμοποιούσαμε τέτοιου είδους εκφράσεις για να αναδείξουμε το μέγεθος μιας δραστηριότητας, είπε ο σύμβουλος της ΛΑΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.