Κάλεσμα συμπαράστασης στη δίκη αγρότη για διαμαρτυρία στη ΔΕΥΑΜΒ

Κάλεσμα συμμετοχής για συμπαράσταση έξω από τα Δικαστήρια την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί, κάνει η «Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για το ΝΕΡΟ», με αφορμή της εξ΄ αναβολής δίκη αγρότη που συμμετείχε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στις 13/3/2015, εκατοντάδες πολίτες από τα χωριά του Πηλίου και το Βόλο συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ στο Βόλο για να παραστούν στη συζήτηση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, που αφορούσε στον κανονισμό της άρδευσης, δηλαδή στους ίδιους τους αγρότες. Ο τότε δήμαρχος Μπέος είχε αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου με αστυνομικές δυνάμεις με εξοπλισμό μάχης, με σεκιουριτάδες και φουσκωτούς, δείχνοντας την πρόθεση του οι όποιες αποφάσεις να εφαρμοστούν με τη μέθοδο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Ποινικοποιώντας τον αγώνα των πολιτών, συναγωνιστής αγρότης κατηγορείται και δικάζεται από αναβολή στις 9/10/2017.

Η ανάγκη να ορθώσουμε οδοφράγματα σε αυτή την πολιτική δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση και εφησυχασμό. Η αλληλεγγύη, λοιπόν, είναι το όπλο μας σε αυτή τη μάχη. Και πρέπει να εκφράζεται σε κάθε περίπτωση που κοινωνίες ή άτομα είναι στο στόχαστρο αυτής της ληστρικής καπιταλιστικής πολιτικής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.