Κατά πλειοψηφία η μεταφύτευση δένδρων στην Καραμπατζάκη

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε τη μεταφύτευση δένδρων στο πλαίσιο μονοδρόμησης της οδού Καραμπατζάκη, θέμα για το οποίο οι μειοψηφίες εξέφρασαν για άλλη μια φορά τις αντιρρήσεις τους.
Ενημερώνοντας το σώμα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης αναφέρθηκε στο έργο που έγινε το 1992 από το πρόγραμμα LIFE και είπε ότι πουθενά δεν μπαίνει διπλή συστοιχία δένδρων, κάτι που έγινε στην Καραμπατζάκη, για να μην είναι προσβάσιμος ο δρόμος στα αυτοκίνητα, από πείσμα του τότε δημάρχου και στο πλαίσιο αντιπαράθεσης Βόλου και Ν. Ιωνίας που υπήρχε τότε.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το Life που τρέχει και σήμερα η χρηματοδότηση είναι 60% από ΟΤΑ και 40% από Ε.Ε. Αλλά έχοντας ως μπούσουλα της περίοδο διατήρησης, ο κάθε ΟΤΑ μπορεί να κάνει τροποποίηση.
«Εδώ συζητάμε για μια παρέμβαση που γίνεται μετά από 25 – 26 χρόνια. Ο Δήμος Βόλου έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αυτό και να μην δώσει ούτε ένα Ευρώ. Ότι γίνεται, γίνεται κακόβουλα. Ήδη ο κ. Αποστολάκης και η κ. Κοκκινάκη πολεμούν και χάνουν όλες τις αποφάσεις. Δε σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά δεν σεβόμαστε και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων; Το έργο αυτό, θα άρει την πολιτική αντιπαράθεση των τότε δημάρχων», τόνισε ο Θ. Σταυρίδης.

Σε ερώτημα του Τέλη Δουλόπουλου αν υπάρχει διαβεβαίωση ότι δε θα ζητηθούν χρήματα, ο κ. Σταυρίδης, είπε ότι η παρέμβαση θα είναι με ισοζύγιο και πριν γίνει θα υπάρξει τεχνική περιγραφή σε όλα τα σημεία για να έχει άποψη το Δ.Σ.

Οι αντιπολιτεύσεις
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούμε να το δούμε μόνο του χαρακτήρισε το σχεδιασμό πρόχειρο και εκ του πονηρού, είπε ότι δεν γνωρίζει τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής. Η ίδια εκτίμησε ότι θα προκληθεί φθορά και ζημιά στους δύο δρόμους και την κατηγόρησε ότι πάει να περάσει έναν μίνι περιφερειακό στην πόλη.
Επίσης είπε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη του 1999 πρέπει να επικαιροποιηθεί, δεν μπορούν να λειτουργούν οι δρόμοι ως ζεύγη και σύστησε στη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει την οδική σύνδεση Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης.

Ο επικεφαλής της β’΄ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, εξέφρασε φόβους και αμφιβολίες, κάνοντας λόγο για μίνι περιφερειακό και ζήτησε από την Δ.Α. να καταθέσει στο σώμα μελέτη.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θοδ. Τσαλούχας, ανέφερε ότι στο τότε πρόγραμμα Life συμπεριλαμβάνονταν και η Καραμπατζάκη από τα Προσφυγικά. «Εσείς πεζοδρομείτε δρόμους όπως η Κουμουνδούρου με το έτσι θέλω. Ήμασταν από την αρχή αντίθετοι σε έναν μίνι περιφερειακό μέσα στην πόλη. Στον περιφερειακό υπάρχει δρόμος που είναι μπαζωμένος και πρέπει να ενωθεί με Λαρίσης – Αθηνών», τόνισε.

Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, ανέφερε ότι η μελέτη του Life περιλάμβανε και τα δένδρα όχι μόνο το τεχνικό κομμάτι και κατέθεσε εγγράφως την απάντηση από την ομάδα παρακολούθησης του Life, σύμφωνα με την οποία δεν έχει ημερομηνία λήξης το έργο, παρακολουθείται και αν δεν ενημερωθεί έχει δικαίωμα την ανάκτηση όλου του ποσού περίπου 800.000 Ευρώ. «Φυσικά δε θα σταματήσουμε να το κυνηγάμε γιατί η Καραμπατζάκη είναι προς όφελος των πολιτών και εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες ζωής. Και το γεγονός ότι η Ζάχου δεν έγινε όπως η Καραμπατζάκη, ήταν ότι δεν υπήρχε περιφερειακός και ήταν άλλα τα δεδομένα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι απαγορεύονται οι μεταφυτεύσεις γιατί το ποσοστό επιβίωσης των δένδρων δεν είναι μεγάλο», ανέφερε.

Η σύμβουλος της πλειοψηφίας Βιολέττα Καντόλα, κατηγόρησε τις μειοψηφίες και είπε ότι δεν είναι σωστό να υπάρχουν δύο κατηγοριών πολίτες με τον συγκεκριμένο τρόπο που έχει γίνει η παρέμβαση. «Να μην εμφανίζονται εκ των υστέρων και τα βρίσκουν όλα τα στραβά σήμερα» είπε απευθυνόμενη προς τις μειοψηφίες.

Ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τέλης Δουλόπουλος, είπε ότι ως παράταξη δεν είναι αντίθετοι στην ήπια κυκλοφορία στην οδό Καραμπατζάκη και αντέδρασε στον τρόπου που έχει εισαχθεί το θέμα. Όπως είπε δεν υπάρχει κυκλοφοριακή και τεχνική μελέτη, ούτε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, το θέμα του θυμίζει «Δούρειο Ίππο» και πρότεινε να αποσυρθεί.

Στη δευτερολογία της η κ. Οικονόμου, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι η αντιπαλότητα Ζάχου – Καραμπατζάκη, αλλά θα είναι πρόβλημα και για τις δύο οδούς, ενώ κλείνοντας ο Θ. Σταυρίδης, ανέφερε ότι η ρυμοτομία των οδών δεν επιτρέπουν να γίνει μίνι περιφερειακός και διαβεβαίωσε ότι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.