Κόντρες στην ΕΠΖ για την μονοδρόμηση της Καραμπατζάκη

Μικρές οι παρεμβάσεις από τον Δήμο είπε ο Θ. Σταυρίδης

Κόντρες στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα της μεταφύτευσης δέντρων στα πλαίσια μονοδρόμησης της οδού Καραμπατζάκη, με τις μειοψηφίες να ανοίγουν ξανά το θέμα και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να τονίζει ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Δήμο είναι μικρές και χαμηλού κόστους.
Ο Μαργ. Πατσιαντάς ρώτησε αν έχει γίνει πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη ή βρίσκεται σε φάση προμελέτης και είπε ότι αν το έργο αργήσει δεν υπάρχει λόγος μεταφύτευσης τώρα δένδρων και θάμνων, ενώ ο Νίκος Στόικος ρώτησε αν έχει δημοπρατηθεί το έργο.
Απαντώντας ο Θανάσης Σταυρίδης είπε ότι η μεταφυτεύσεις και το έργο θα γίνουν ταυτόχρονα και θα υπάρχει μικρή μελέτη για τις παρεμβάσεις και μικροεπεμβάσεις που θα κάνει ο Δήμος. Όπως είπε, η μεγάλη δαπάνη του έργου ήταν η δημιουργία κόμβου στο ύψος του περιφερειακού, που κοστίζει 300.000 Ευρώ και έγινε από το υπουργείο.
«Το άλλο έργο μικρής δαπάνης και οι παρεμβάσεις του Δήμου στο πλαίσιο της κανονιστικής μονοδρόμησης, θα είναι μικρές. Θα γίνει μελέτη που θα προβλέπονται οι εργασίες που θα γίνουν. Οι ποδηλατόδρομοι θα γίνουν από ΕΣΠΑ», τόνισε και τόνισε ότι από Αναπαύσεως μέχρι Περιφερειακό Καραμπατζάκη και Ζάχου θα μείνουν σχεδόν όπως είναι με μικροπαρεμβάσεις και μόνο στο ύψος της οδού Αλαμάνας χρειάζεται σπάσιμο κρασπέδων.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θεόδωρος Τσαλούχας δήλωσε ότι η παράταξή του είναι αντίθετοι με τη δημιουργία ενός ακόμη περιφερειακού στην πόλη και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι ενώ παρουσίασε σχέδιο με δένδρα, τώρα κάνει λόγο για μικροδιορθώσεις.

Ο Νίκος Στόικος είπε ότι στις καταστροφικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και τόνισε ότι επιχειρεί να κάνει το έργο με αυτεπιστασία και καταστρέφει μια περιοχή που έγινε με χρήματα της Ε.Ε., ενώ εκτίμησε ότι η Αναπαύσεως έχει μεγαλύτερη κυκλοφορίας από την Ιάσονος και προειδοποίησε ότι με την τοποθέτηση σηματοδοτών η περιοχή Αναπαύσεων – Καραμπατζάκη θα γίνει νέα Ομόνοια.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Θ. Σταυρίδης διερωτήθηκε ως πότε οι μειοψηφίες θα πολεμούν το έργο, τη στιγμή που οι προσφυγές που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη και στην Επιτροπή του άρθρου 152 απορρίφθηκαν. «Ρίξτε τους τόνους, το έργο είναι καλό για όλους και θα γίνει», είπε ο Θ. Σταυρίδης και δεσμεύτηκε ότι όσα δένδρα και αν μεταφυτευτούν θα μπουν πενταπλάσια κατά μήκος των δύο δρόμων. «Αυτό θα είναι για μας και τα παιδιά μας, είναι το πιο σημαντικό έργο για να ενώσει τις δύο πόλεις που ήταν αποκομμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση πότε θα ξεκινήσει το έργο, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι ήδη θα είχε ολοκληρωθεί η πρώτη δάση αν δεν υπήρχαν ενστάσεις.
Τελικά το θέμα της μεταφύτευσης δένδρων εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους τη πλειοψηφίας και του Μ. Πατσιαντά και αρνητικές του Ν. Στόικου και της ΛΑΣ.

Τέλος, η ΕΠΖ ενέκρινε ομόφωνα τα χειμερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ 2017-2018, με την παρατήρηση του Θ. Τσαλούχα ότι για Κατηχώρι υπάρχουν δύο μόλις δρομολόγια στις 07.30 και 12.30, τα υπεραστικά δεν κάνουν στάσεις και να μπουν και άλλα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.