Μαθητές της Αγριάς στη Βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Μάρτης είναι ο μήνας της αφήγησης και της ποίησης, γι’ αυτό και την Δευτέρα 11 Μαρτίου, οι μαθητές των Γ΄ τάξεων του 1ου και του 2ου  Δημοτικών Σχολείων της Αγριάς με τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια πολυτροπική δράση φιλαναγνωσίας στην οποία τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

 

Με πλοηγούς την τέχνη και την τεχνολογία και με την αρωγή της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου και του ζωγράφου Δημήτρη Μοράρου οι μαθητές εξοικειώθηκαν με την Σχηματική Ποίηση και την ιστορία της.

Κύριο εργαλείο απετέλεσε το βιβλίο με τον τίτλο «Ποιήματα – Σχήματα» από τις εκδόσεις Πηγή. Οι τεχνικές που αξιοποιήθηκαν ήταν η αφήγηση, η απαγγελία, η παρουσίαση εικόνων και  σχεδίων, η μελωδία, το τραγούδι, ο διάλογος και ο χορός.’’

Το Πορφυρογένειο ευχαριστεί θερμά τους δύο εμπνευστές της εκδήλωσης, την κ. Αγγελική Θάνου και τον Δημήτρη Μοράρο, καθώς και την εθελοντική ομάδα της βιβλιοθήκης που με την παρουσία και φροντίδα της συνέβαλε καταλυτικά στο εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η Αγγελική Θάνου κατάγεται από τα Κανάλια της Μαγνησίας. Κατοικεί στην πόλη του Βόλου. Εργάστηκε στην Προσχολική Εκπαίδευση ως Νηπιαγωγός και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι Διδάκτωρ του  Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δεκατρία βιβλία φέρουν το όνομά της.

Ο Δημήτρης Μοράρος είναι ζωγράφος. Ασχολείται με τη Χαρακτική και τις Γραφικές τέχνες. Έχει σχεδιάσει EX LIBRIS και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων και εντύπων. Ζωγράφισε μεταξύ άλλων, έργα για τρία βιβλία με διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Εκθέτει τη δουλειά του σε ατομικές και συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα. Ζει στον Βόλο.

Η παρουσία των εθελοντριών κ.κ. Ελένης Αγορίτση, Μυρτούς Ζαφειροπούλου, Μαρίας Λαρυγγάκη και Κατερίνας  Τράντου για την οργάνωση και λειτουργία της βιβλιοθήκης υπήρξε καταλυτική στην θετική έκβαση της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.