Μαζική συγκέντρωση σωματείων και φορέων για την Πρωτομαγιά

Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα για την 1 Μάη από τους μουσικούς του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες ύψωσαν τη φωνή τους στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αγώνες των εργατών σε όλο τον κόσμο θα νικήσουν.

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό έκαναν εκ μέρους των φοιτητικών Συλλόγων ο Νικολούλης Γιώργος Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων η Μαρία ΜαμούχαΠρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Πηλίου.
Την κεντρική ομιλία εκ μέρος των εργατικών σωματείων ο Τσιτσιρίκης Παναγιώτης πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Β.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων ανέφερε ότι η 1η του Μάη, η μέρα – σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, με το βαρύ της φορτίο, το γεμάτο από τις θυσίες, αποκαλύπτει το μεγαλείο και την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης. Ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε διαφορετικά! Δεν λείπουν τα μέσα που μπορεί να παρέχει η επιστήμη, η τεχνολογία, η ανθρώπινη εργασία, αρκεί όλα αυτά να απαλλαγούν από τη μέγγενη του κέρδους.
Το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από την πείρα μας πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» είναι που έχουμε το χρέος να αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους.
Αυτή η προοπτική μπορεί να δώσει πνοή και συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις. Να στριμώξει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να αποσπάσει ανάσες ανακούφισης.
Γιατί σήμερα υπάρχει διέξοδος. Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε, τόνισε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης στο τέλος της ομιλίας του.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Βόλου με κατάληξη στο Ταχυδρομείο εκεί που βρίσκεται το μνημείο της θυσίας των εργατών του 1936 όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων προς τιμή των νεκρών.
Η συγκέντρωση έκλεισε με τον ύμνο της Διεθνούς όπου οι συγκεντρωμένοι με ψηλά τις γροθιές τους έστειλαν μήνυμα υπόσχεσης για συνέχιση του αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.