Μήνυμα των Εφέδρων Αξιωματικών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Έκθεση ζωγραφικής ευζωνικής στολής δωρεά στην Προεδρική Φρουρά στις 2-6 Νοεμβρίου

Μήνυμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την εθνική ανεξαρτησία, έστειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας, έφ. Ταρματάρχης (ΠΖ) Κων. Καραδήμας.
Όπως αναφέρει, 200 χρόνια πέρασαν από την έναρξη της ένδοξης Ελληνικής επανάστασης, της έγερσης ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους που οδήγησε στην Εθνική μας παλιγγενεσία, ύστερα από τετρακόσια χρόνια μαύρης σκλαβιάς και αδυσώπητης τυραννίας. Αυτό το γεγονός που εορτάζουμε σήμερ αποτελεί το ύψιστο παράδειγμα για το πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι, όπως το πρωτοσήμανε ο πρωτεργάτης του αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Αυτό το γεγονός αποτελεί το φάρο για την Εθνική μας πορεία και στέλνει το μήνυμα σε όλους τους λαούς της γης, ότι οποιαδήποτε μορφή δουλείας και τυραννίας αποτινάσσεται όταν οι δούλοι μην αντέχοντας άλλο να ζουν στερούμενοι το φυσικό αγαθό της ελευθερίας, αποφασίζουν ή να ζήσουν ελεύθεροι ή να αποθάνουν!

«Στη σημερινή συγκυρία, αλλά και σε κάθε στιγμή που διατρέχει ο ρους της ιστορίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγώνες για ελευθερία εκφυλίζονται και ανατρέπονται όταν εμφιλοχωρεί η διχόνοια και η φιλαρχία. Και αυτό ακριβώς είναι το δεύτερο δίδαγμα που διδάσκει η Ελληνική Εθνεγερσία. Ο επετειακός εορτασμός δεν είναι μόνον ανάταση του Εθνικού φρονήματος, αλλά περισσότερο ιστορική διδαχή αποφυγής των ίδιων λαθών που μας βαρύνουν ως Έθνος», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Καραδήμα, οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη στους ήρωες και αγωνιστές του 1821, στους γνωστούς αλλά και σε όλους όσοι παρέμειναν αφανείς και έπεσαν στα πεδία των μαχών προκειμένου εμείς σήμερα να μπορούμε να απολαμβάνουμε του μεγίστου αγαθού της Ελευθερίας.
«Ας εμπνευστούμε από τους ήρωες του 1821 πραγματικά και όχι πρόσκαιρα, ας τους έχουμε στο νου μας καθημερινά και όχι μία φορά το χρόνο, και μόνο τότε θα είμαστε άξιοι της Ελευθερίας που εκείνοι με το αίμα και τη ζωή τους μας χάρισαν.
Ας θυμηθούμε τον δικό μας Ρήγα Φεραίο που θεωρείται από τους βασικούς εκπροσώπους του ελληνικού επαναστατικού διαφωτισμού. Υπήρξε πρόδρομος της ελληνικής επανάστασης του 1821. Λίγο πριν ξεψυχήσει ο Φεραίος φώναξε: «Έτσι πεθαίνουν οι γενναίοι. Εγώ έσπειρα, άλλοι έρχονται να θερίσουν». Ο σπόρος αυτός ήταν που φούντωσε στις καρδιές των Ελλήνων όχι μόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που πολλοί από αυτούς τους φιλέλληνες έδωσαν πέρα από τις περιουσίες τους και την ίδια τους τη ζωή για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους.», τονίζεται στο μήνυμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας και σήμερα οι Έλληνες Έφεδροι Αξιωματικοί με τα ίδια ιδανικά κρατάνε ψηλά αυτή τη φλόγα, που έχουν πάρει από τους προγόνους μας που πολέμησαν για τα ίδια ιδανικά, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Πάντα έτοιμοι να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή και να χύσουν το αίμα τους για τις ίδιες αξίες και ιδανικά για μια Πατρίδα ελεύθερη. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που για τον ίδιο λόγο έχυσαν το αίμα τους και έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Καταλήγοντας ο κ. Καραδήμας αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος μας τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό, τα 153 χρόνια από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς και τα 76 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου μας διοργανώνει με την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας έκθεση ζωγραφικής ευζωνικής στολής του Ι. Μυλωνά που δώρισε στην Προεδρική Φρουρά. Η έκθεση αυτή θα κοσμήσει την πόλη του Βόλου, έπειτα από πρόσκληση του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην Προεδρική Φρουρά, στις 2/11/2021, ημέρα απελευθέρωσης της πόλεως του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό και θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι 6/11/2021. Την έκθεση αυτή θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εκτός των μελών μας και του κοινού του Βόλου & της Μαγνησίας, τα σχολεία της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές της Γ/θμιας εκπαίδευσης του ΠΘ, καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.