Μόνο η πλειοψηφία ενέκρινε τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας μόνο εγκρίθηκε η προμήθεια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, με τις μειοψηφίες να αντιδρούν στην τακτική της Δημοτικής Αρχής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, να ξοδεύει τόσα χρήματα για το σκοπό αυτό.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας δήλωσε ότι καλές είναι οι γιορτές και τα λαμπάκια, αλλά αλλά θα πρέπει να δούμε τι ποσά είναι αυτά που διατίθενται και τι ανάγκες θα μπορούσαν να καλύψουν εάν διατίθονταν διαφορετικά. «Εάν στις 170.000 € και αν συνυπολογίσουμε τις 70.000 για τις εργολαβίες για να κρεμαστούν, με άλλες 250.000 € που θα πάρουμε για να γκρεμίσουμε τη Νίκη, θα μπορούσαμε να κάνουμε κούκλα την συγκεκριμένη γειτονιά της Ν. Ιωνίας. Επίσης, οι 170.000 € θα μπορούσαν να σπάσουν σε 10 κομμάτια και να πάμε σε 10 απομακρυσμένες περιοχές της πόλης και να αλλάξουμε την καθημερινότητα. Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό, είναι πολύ περισσότερο από το 2014 αν συνυπολογίσουμε και τις εργολαβίες για τα πλακάκια, που μπορεί να φτάνει και τις 350.000. € και καταψηφίζουμε», τόνισε.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι., Αποστολάκης, εκτίμησε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για το κυνοκομείο.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας δήλωσε ότι ο Δήμος έχει την πολυτέλεια να δώσει αυτά τα χρήματα για την προβολή της πόλης. «Ρωτήστε μαγαζιά και ξενοδοχεία. Δεν κάναμε εμείς τρία χρόνια για να κλείσουμε οικονομικές χρήσεις και ισολογισμό», είπε.
Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου τόνισε ότι είναι κήρυξη διαγωνισμού, δεν γνωρίζουμε τι έκπτωση θα δώσει ο ενδιαφερόμενος και πόσο θα φτάσει το ποσό. «Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ρωτήσετε τους επιχειρηματίες, τις ενώσεις τους, εάν είναι ευχαριστημένοι. Είναι ο κριτής και μπορούν να σας δώσουν τις απαντήσεις. Μιλάμε για προμήθεια και τοποθέτηση. Δεν είναι άλλη εργολαβία της τοποθέτησης», τόνισε.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι έγιναν επενδύσεις για τον φωτισμό από το 2014, 2015, 2016 και τώρα ξανά το 2017 έρχεται μια μελέτη για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη. «Δεν αυξήθηκαν οι κλίνες, δεν είχαν τζίρο τα καταστήματα εστίασης. Φέρτε μας μια μελέτη να δούμε τι έγιναν τα περσινά να λαμπάκια», τόνισε και πρόσθεσε ότι το αποθεματικό του δήμου, είναι το ίδιο με τα χρόνια της πρώτης θητείας της Δημοτικής Αρχής.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή πλησιάζει τις 500.000 € για τα λαμπάκια και όχι για τις εκδηλώσεις. «Άμα πλησιάζουμε στα μισά της δημοτικής αρχής το μισό εκατομμύριο είναι υπερβολή. Για την συγκεκριμένη δαπάνη, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκρατημένοι», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.