Ν. Ανδρουλάκης: «Οι οπορτουνιστές και εξουσιομανείς δεν έχουν θέση στο νέο φορέα»

Στο Βόλο ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ1ΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣΑΝΔΟΡΥΛΑΚΗΣ2Το γεγονός ότι οι οπορτουνιστές που πήγαν σε άλλα κόμματα για να συνεχίσουν να είναι βουλευτές και υπουργοί, δεν έχουν θέση στο νέο φορέα, τόνισε από το Βόλο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που μίλησε στη γεμάτη αίθουσα του «Ξενία».
Αν και είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ομιλία στα στελέχη και φίλους της παράταξης, έφτασε στο Βόλο με 45 λεπτά καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε ολιγόλεπτες δηλώσεις.

Ερωτηθείς αν όσοι μπήκαν σε κυβερνητικές θέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέση στο νέο φορέα, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι όταν λέει να αγκαλιάσουμε τη λαϊκή βάση της δημοκρατικής παράταξης, εννοεί τους πολίτες που δεν άντεξαν να βλέπουν το παιδί τους άνεργο, το δάνειό τους να κοκκινίζει, το μισθό και τη σύνταξή τους να μειώνεται.
«Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τους οπορτουνιστές που πήγαν σε άλλα κόμματα, μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να είναι βουλευτές και υπουργοί γιατί έτσι είχαν μάθει να είναι κοντά στη ζεστασιά του τζακιού της εξουσίας», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του φορέα «μ’ αυτούς δεν έχουμε καμία θέση, καμία σχέση και δεν τους καλούμε στη νέα μας προσπάθεια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η προσπάθεια για την ανασύνθεση και την αναγέννηση του χώρου έχει ξεκινήσει και η προσπάθεια αυτή έχει δύο βασικά στάδια. Την ενότητα και την ανανέωση.
«Την ενότητα όχι με το στοιχείο της εξουσίας, αλλά με το στοιχείο της πολιτικής και του νέου ήθους. Και την ανανέωση που δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία, αλλά έχει να κάνει με την αλλαγή κουλτούρας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο Ελληνικός λαός θέλει ένα άλλο υπόδειγμα που θα σέβεται τους θεσμούς, το κράτος και θα φέρει επιτέλους αξιοκρατία στον τόπο μας.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, οι ικανοί, οι άνθρωποι που έχουν πολλά εφόδια, αυτοί που φεύγουν στο εξωτερικό, διότι έχουν λιγοστές ευκαιρίες, πρέπει να τους δώσουμε την ελπίδα και ιδιαίτερα στους ανθρώπους που δεν άντεξαν.
«Ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση, εξαπάτησαν τους ανθρώπους που δεν άντεξαν. Σ’ αυτούς πρέπει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας, να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και όχι με μεγάλα λόγια, αλλά με ρεαλιστικές και προοδευτικές προτάσεις, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι η λαϊκή βάση της δημοκρατικής παράταξης», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως είπε, στόχος του είναι να αγωνιστεί ξανά για να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρή και αυτοί οι άνθρωποι να έχουν μια καλύτερη μέρα και πραγματικές ελπίδες για το μέλλον.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ν’ αφήσει την προίκα της δημοκρατικής παράταξης στα χέρια του εθνολαϊκισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έκανε λόγο για αλλαγή κουλτούρας που θα δείξει στον Ελληνικό λαό επάρκεια, αξιοκρατία και δεν θα έχει σχέση ούτε με τη δημαγωγία, ούτε με το πελατειακό κράτος.

Τέλος, αναφερόμενος στην ανθυποψήφιά του Φώφη Γεννηματά και αν έχει κάνει σωστή αντιπολίτευση, τόνισε ότι έχει κάνει μια σημαντική προσπάθεια ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι του 2015, την τιμά, αλλά θεωρεί πως τώρα υπάρχει ένα άλλο διακύβευμα που είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που πρέπει ν’ αλλάξει γενιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.