Ν. Κολοβός: Οι δύο υφυπουργοί δεν παίρνουν θέση για την εγκατάσταση LNG

Όπως είπε με παρεμφερή αιτιολόγηση με αυτή του δημάρχου Βόλου

Το γεγονός ότι ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλος και η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, αρνούνται να τοποθετηθούν σχετικά με την εγκατάσταση πλωτού σταθμού LNG στον Παγασητικό, σε αντίθεση με τους Δήμους Ν. Πηλίου, Αλμυρού και τον δήμαχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, που είναι αρνητικοί, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Ναπολέων Κολοβός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης LNG στον Παγασητικό και διευθυντής του ΙΕΚ των πρώην σχολών του ΟΑΕΔ.

Όπως είπε οι δύο υφυπουργοί δεν τοποθετήθηκαν «διότι είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου και το θέα αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων υπουργείων», που αποτελεί παρεμφερή αιτιολόγηση με αυτή του δημάρχου, που είπε ότι είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας και όχι του Δήμου Βόλου η έκδοση της άδειας. Ο κ. Κολοβός ζητά από όλους να πάρουν θέση και από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν τις εκλογές.

Τα μέλη της επιτροπής παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, κατέθεσαν το υπόμνημα αντιρρήσεων, το οποίο απέστειλαν στην ΡΑΕ, τους δόθηκε ο λόγος και εξέφρασαν την άποψή τους, σε μια σύντομη ενημέρωση που έγινε.
«Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, που εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του, χωρίς καμία επιφύλαξη στην εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό», τόνισε ο κ. Κολοβός.

Περίεργο που δεν έχει άποψη ο δήμαρχος
Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής χαρακτήρισε «περίεργο» το ότι οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού αποφάσισαν αρνητικά στην προοπτική εγκατάστασης LNG, ενώ ο Δήμος Βόλου όχι και ο κ. Κολοβός παρέπεμψε σε δελτίο Τύπου της επιτροπής που ανέφερε ότι αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση, διότι και οι αιτιάσεις που ακούστηκαν είναι απίστευτες, όπως η δήλωση του δημάρχου ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα και είναι θέμα της κεντρικής διοίκησης.
«Ο δήμαρχος έχει άποψη επί παντός επιστητού. Για το αν θα πρέπει να μεταφερθεί η λιμενάρχης, αν θα πρέπει να μεταφερθούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Βόλου, καταχέριασε τις αρμόδιες επιτροπές που είπαν ότι ο κόμβος στη Ν. Ιωνία δεν πρέπει να γίνει όπως τον σχεδιάζει, για τη μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου και της Πυροσβεστικής, που και αυτά αρμοδιότητες της κεντρική διοίκησης είναι», ανέφερε ο κ. Κολοβός, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί δεν έχει άποψη στο συγκεκριμένο θέμα.

Πέραν αυτού, το μέλος της επιτροπής ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Μουλάς δήλωσε ότι Δήμος δεν έχει ειδικούς επιστήμονες να εκφράσουν άποψη. Όπως είπε, για τους κόμβους απευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο, οπότε ο Δήμος θα μπορούσε να απευθυνθεί στον πρόεδρο των Χημικών Θεσσαλίας, στον Ιατρικό Σύλλογο, στο Τεχνικό Επιμελητήριο και πρόσθεσε ότι αυτά που ελέχθησαν είναι προφάσεις εν αμαρτίες. «Δεν θέλει να πάρει θέση και να τοποθετηθεί επί της ουσίας διότι είναι υπέρ», τόνισε.

Ο κ. Κολοβός τόνισε ότι εάν στις εγκαταστάσεις γίνει έκρηξη σε απόσταση 3,7 χλμ. το 50% των ανθρώπων που ζουν εκεί θα πεθάνουν, ενώ υπάρχουν περιβαλλοντικά ζητήματα και η αισθητική υποβάθμιση που θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό. Ο ίδιος είπε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, γιατί ακούει φυσικό αέριο και το συνδέει με κάτι θετικό, ενώ το συγκεκριμένο δεν είναι απλά φυσικό αέριο, αλλά κάτι άλλο που είναι επικίνδυνο, θα επηρεάσει την αλιεία, τον τουρισμό και γενικά την οικονομία όλης της Μαγνησίας.

Να τοποθετηθούν όλοι
Το μέλος της επιτροπής τόνισε ότι στη συγκεκριμένα εγκατάσταση είναι αρνητικοί οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού, ο δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτης και όλοι οι βουλευτές πλην των δύο του υπουργικού συμβουλίου, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος και η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, οι οποίοι αρνούνται να τοποθετηθούν.
Είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου αι το θέα αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων υπουργείων, που αποτελεί παρεμφερή αιτιολόγηση με αυτή του δημάρχου, ότι είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας.
«Έρχονται εκλογές και θα μας καλέσουν να τους επιλέξουμε και να τους ψηφίσουμε. Οφείλουν σε αυτό το σοβαρό θέμα να τοποθετηθούν. Και ο Δήμος Βόλου οφείλει να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τοποθετηθεί και να ακουστούν τα επιχειρήματα αυτών που αντιτίθενται», ανέφερε ο κ. Κολοβός.
Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση και να το ξεκαθαρίσει πριν τις εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.