Ν. Παπαπέτρος στο Ράδιο ΕΝΑ: Είναι πολλά τα χρήματα για να καίει η ΑΓΕΤ το SRF του Δήμου Βόλου

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι παίρνει επιχορηγήσει εκατομμυρίων από την ΕΕ

Το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ δεν θα αγοράσει το SRF που θα παράγει ο Δήμος Βόλου, στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θα κατασκευάσει, όχι γιατί δεν το θέλει, διότι φθηνό θα είναι, αλλά θα παίρνει καύσιμο κακής ποιότητας από το εξωτερικό, όπως κάνει και τώρα, γιατί απλά επιχορηγείται, εκτιμά ο Νίκος Παπαπέτρος, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο».
Όπως είπε, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, η ΑΓΕΤ εισπράττει κατ’ εκτιμήσεις 4-5 εκ. €/ετησίως, διότι επιχορηγείται από την ΕΕ για να καίει αυτό το δευτερογενές υλικό και εισάγει κακής ποιότητας καύσιμο, με περιεχόμενο πλαστικού πάνω από 95%, από την Ιταλία ή από άλλες χώρες της ΕΕ.

«Ουσιαστικά έχουμε γίνει ένας σκουπιδότοπος που εισάγουμε σκουπίδια και τα καίμε. Το SRF του Δήμου δεν θα το πάρει η ΑΓΕΤ, γιατί αφενός δεν θέλει να πληρώσει – εάν ζητήσει χρήματα ο Δήμος – αφετέρου γιατί πληρώνεται γι τα απορρίμματα που καίει», ανέφερε ο κ. Παπαπέτρος.
Ο ίδιος είπε ότι το καύσιμο που θα παράγει η μονάδα, θα πάει σε άλλο εργοστάσιο, που θα γίνει κοντά στην ΑΓΕΤ και θα καίγεται για άλλους λόγους, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή οτιδήποτε άλλο, γιατί αυτό το υλικό κάπου πρέπει να καεί.

Πόλη σκουπιδότοπος που θα καίει απορρίμματα
Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο, επειδή υπάρχουν άλλες δύο μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στη Θεσσαλία, μια σε Τρίκαλα – Καρδίτσα και μια στη Λάρισα, που όμως το στάδιο επεξεργασίες είναι προγενέστερο, το υλικό και αυτών των μονάδων θα έρχεται για να καταστεί δευτερογενές καύσιμο στον Βόλο, αλλά και επειδή το υλικό αυτό δεν θα φτάνει, γιατί για να λειτουργήσει το εργοστάσιο αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών, θα εισάγουμε και άλλα σκουπίδια και από την Κεντρική Ελλάδα ή και από αλλού και ο Βόλος θα γίνει μια πόλη σκουπιδότοπος, ενώ το υλικό αυτό που θα παράγεται θα καίγεται εδώ και το επιβαρυμένο περιβάλλον θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» κατέθεσε χθες έγγραφη ερώτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για χορήγηση αντιγράφου της σύμβασης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, που υπέγραψε ο Δήμος με τον εταιρία Μεσόγειος, ο οποίος συνήθως προνομιακά αναλαμβάνει από τον Δήμο Βόλου, αυτού του είδους τα έργα, ανέφερε ο κ. Παπαπέτρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρία αυτή έχει αναλάβει την καύση της λυματολάσπης από τον Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ συμφώνησε και το συγκεκριμένο έργο για την καύση σκουπιδιών και άλλα έργα στο παρελθόν.
Ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι δεν περιμένει απάντηση στο ερώτημα, όπως δεν έλαβε απάντηση σε ερώτηση, στη διακοπείσα συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, με ποια ιδιότητα παραβρίσκονταν μέλη εταιρίας security – ιδιωτικής αστυνομίας – στο χώρο, ποιος τα κάλεσε, τι φοβόταν, ποιος και για πιο λόγο τα πλήρωσε.

Για τις αποχωρήσεις και την αποπομπή
Όσον αφορά στην αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας από τη συνεδρίαση, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας και κυρίως για τη συμπεριφορά του δημάρχου, που ουσιαστικά εξανάγκασε προηγουμένως τη Λαϊκή Συσπείρωση να αποχωρήσει, προσέβαλε τους πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν ήθελε επ’ ουδενί να συζητηθεί το θέμα της ενέργειας δημοτικού συμβούλου, σε βάρος άλλου δημοτικού συμβούλου, στη διάρκεια τα συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

«Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θεοδώρου, πονηρά σκεπτόμενος, όπως και ο δήμαρχος, προσπάθησαν στην αρχή να δημιουργήσουν ρήγμα μεταξύ των παρατάξων της αντιπολίτευσης, θέλοντας να πει ότι δεν συνεννοείστε εσείς για να μπορεί να συζητηθεί το θέμα χθες», ανέφερε ο κ. Παπαπέτρος.
Όπως είπε, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, έχοντας την πλειοψηφία του ενός τρίτου, κατέθεσε αίτημα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση το θέμα της συμπεριφοράς του συμβούλου, εναντίον άλλου συμβούλου και σε έξι μέρες θα πρέπει ο πρόεδρος του Δ.Σ. να ορίσει συνεδρίαση. Όπως είπε, αυτό έγινε, γιατί ήταν δεδομένο ότι το θέμα δεν θα συζητούνταν ποτέ εκτός Ημερήσιας Διάταξης και αυτό είχε επισημανθεί στη ΛΑΣ.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι η καταδίκη του επεισοδίου, έχει νόημα και περιεχόμενο, όταν συνοδεύεται από μέτρα και ενέργειες και όχι με μια απλή καταδίκη (ρηματική) ή έκδοση ψηφίσματος, όπως ήθελε ο δήμαρχος ή η πλειοψηφούσα παράταξη, τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Ζαχείλας δεν αποπέμφθηκε από την ομάδα της πλειοψηφίας, παρά ανεξαρτητοποιήθηκε και κρίθηκε ότι είναι ακατάλληλος να είναι πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο, η Λαϊκή Συσπείρωση θεώρησε ότι έπρεπε να αποχωρήσει, επειδή του θέμα της επίθεσης στον δημοτικό σύμβουλο Κ. Γαργάλα, δεν μπήκε προ ημερήσιας διάταξης.
Στη συνέχεια ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Λημνιός ζήτησε να καταγγείλει ότι αρνείται η Δημοτική Αρχή να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και ο πρόεδρος θεώρησε ότι είχε απρεπή συμπεριφορά επειδή κούνησε το δάχτυλο. «Φανταστείτε ότι μέσα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, η απρεπής συμπεριφορά ή η διατάραξη είναι το κούνημα του δάχτυλου του Λημνιού…», επισήμανε ο κ. Παπαπέτρος.

Λειτουργεί άβουλα ο πρόεδρος του ΔΣ
Ο ίδιος έκανε λόγο για υπερβολή, που οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξής του, ενώ θα μπορούσε απλά να του αφαιρέσει τον λόγο, ενώ ο δήμαρχος, έβριζε, φώναζε και υποδείκνυε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε ποιόν θα δώσει τον λόγο και που θα κλείσει το μικρόφωνο. Όπως είπε, αυτό είναι πλέον το σύνηθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος είναι εντολοδόχος του δημάρχου με την κακή έννοια, γιατί αντί να είναι πρόεδρος όλου του σώματος, είναι πρόεδρος κατ’ εντολήν του δημάρχου, λειτουργεί παντελώς άβουλα και ουσιαστικά του ανοίγει ή του κλείνει το μικρόφωνο ο Μπέος.
«Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το φαινόμενο της βίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Όφειλε να ενεργήσει αυτεπάγγελτα
Ο ίδιος είπε ότι ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης έχει πληροφορηθεί για το επεισόδιο της επίθεσης δημοτικού συμβούλου, εναντίον άλλου και την κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όφειλε να ενεργήσει αυτεπάγγελτα, χωρίς αναφορά και όφειλε να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά του δημοτικού συμβούλου.
Επίσης τόνισε ότι νομικά κατά του δημοτικού συμβούλου έπρεπε να κινηθεί και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κοπάνας, αλλά δεν το έκανε και ούτε θα το κάνει, παρόλα αυτά δεν θα το αποφύγει, γι’ αυτό ζητήθηκε ειδική συνεδρίαση, με εισήγηση των μειοψηφιών, που δεν θα βολεύει τον κ. Μπέο.

Περί τρίχας ο λόγος
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι ο δήμαρχος εφαρμόζει ένα κλίμα φοβικό και όταν συναντά τον ίδιο, λέει «εξυπνάδες».
Όπως είπε «με τρίχες ασχολείται, τις τρίχες τις δικές του δεν τις βλέπει, ούτε το περιεχόμενο τις δικής του κεφαλής, οπότε ασχολείται με τις δικές μου»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.