Νίκος Παπαπέτρου: Δε πέφτουν τα ταβάνια σχολείων σε «ακμάζουσες» πόλεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Συμμαχία για τον Βόλο» Νίκος Παπαπέτρος, αναφορικά με αφορμή το συμβάν με την πτώση κομματιού οροφής σε σχολική αίθουσα του 18ου Δημοτικού Βόλου, αναφέρει:

«Η προσπάθεια να καλλιεργήσεις την εικόνα μιας ακμάζουσας και αναπτυσσόμενης πόλης μπορεί να πετυχαίνει μέχρι το σημείο που αρχίζουν και πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου όταν από θαύμα δεν είχαμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
Ο δήμαρχος κ. Μπέος και όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι οφείλουν να απαντήσουν, δέκα χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου:

• Γιατί ο Δήμος Βόλου έμεινε έξω από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη σχολική στέγη καθώς η πρόταση που κατέθεσε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για «Αναβάθμιση των υποδομών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης», δεν κρίθηκε επιλέξιμη για χρηματοδότηση, ως μη συμβατή προς την πρόσκληση.

• Γιατί στα δέκα χρόνια θητείας δεν έχτισαν ούτε ένα καινούργιο σχολείο και δεν άντλησαν ούτε ένα ευρώ από κοινοτικούς ή κρατικούς πόρους για τη σχολική στέγη.

• Γιατί δεν έλαβαν μέτρα έκτακτης συντήρησης παρότι είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό φθοράς στο 1οΕΠΑΛκαιγιατίαπαξίωσαντιςπροειδοποιήσειςτων ίδιων των παιδιών, που έφθασαν ως το Δημαρχείο;

• Γιατί οικαθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δε διαπίστωσαν έγκαιρα το θέμα αυτό προκειμένου να αποφύγουμε το σημερινό αδιανόητο περιστατικό.

• Τι ακριβώς παρίσταναν κατόπιν εορτής στο σημείο αυτό; Επικοινωνιακή διαχείριση ενός ακόμα κάζου στην πλάτη της ασφάλειας εκπαιδευτικών και μικρών παιδιών δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κανείς.

Το 2023 δε νοείται μια πόλη σαν τον Βόλο να μην έχει τις σχολικές υποδομές που της αξίζουν. Το μέλλον μας μορφώνεται εκεί!

#Παπαπέτρος#Papapetros#Συμμαχία_για_τον_Βόλο#symmaxiagiatonvolo#σχολεία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.