«Ο Βόλος είναι πρώτα οι πολίτες του και μετά οι τουρίστες»

φωτο αρχείου από το πάρκο στην οδό Περραιβού
Κάτοικοι ζητούν παρέμβαση του Δήμου για το πάρκο στην Περραιβού

Τα παράπονά τους στον Δήμο Βόλου και στον Αχ. Μπέο κάνουν δημότες και κάτοικοι της πόλης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο παρκάκι της οδού Περραιβού με Λόρδου Βύρωνος, τονίζοντας πως ο Δήμος δεν γίνεται να ασχολείται μόνο με πάρκα του κέντρου που λειτουργούν σαν βιτρίνα για τους τουρίστες, επισημαίνοντας πως ο Βόλος είναι πρώτα οι πολίτες του και μετά οι τουρίστες.

Καθάρισαν το πάρκο στην Περραιβού που ήταν στα μαύρα του τα χάλια

Οι κάτοικοι που απέστειλαν το παράπονό τους στη Διεύθυνση Πρασίνου και στον ίδιο τον Δήμαρχο φέρνουν στο προσκήνιο την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο της Περραιβού, για την οποία είχε γράψει και η ΜΑΓΝΗΣΙΑ και μετά μόνο από την δημοσιοποίηση της τραγικής τότε κατάστασης με σκουπίδια, επενέβη ο Δήμος για να τα απομακρύνει.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι σημειώνουν ότι το εν λόγω παρκάκι έχει γεμίσει κολλώδη άνθη από τις λεύκες που υπάρχουν, σε σημείο που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, ενώ τα άνθη αυτά, σύμφωνα με τους ίδιους είναι επικίνδυνα και για αλλεργικές αντιδράσεις. Παράλληλα, αναφέρουν ότι τα κλαδιά των δέντρων έχουν επεκταθεί και μπερδευτεί με καλώδια, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων, τη στιγμή που ήδη ένας κορμός δέντρου είχε πέσει στο αυτοκίνητό τους. Μάλιστα, οι κάτοικοι που εκφράζουν το παράπονό τους και μεταφέρουν την κατάσταση που επικρατεί σημειώνουν πως ο Δήμος απαξίωσε να τους αποζημιώσει για την ζημιά του αυτοκινήτου τους και γενικά να επιληφθεί του γεγονότος.

Συνεχίζουν λέγοντας πως παλιά ο Δήμος ψέκαζε τα δέντρα και η κατάσταση με τα άνθη της λεύκας ήταν πιο ήπια, όμως τώρα είναι χωρίς ψεκασμό και το πάρκο γεμίζει από τα άσπρα αυτά άνθη και είναι σαν χιονισμένο.

Οι κάτοικοι στην επιστολή τους προς τον Δήμο τονίζουν πως εκείνος παρεμβαίνει μόνο όταν κάτι δημοσιοποιείται στις εφημερίδες και απευθυνόμενοι προς τον Δήμαρχο τον καλούν να κάνει ο ίδιος αυτοψία, ενώ του επισημαίνουν πως ο Βόλος είναι πρώτα οι πολίτες του και μετά οι τουρίστες.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν «Οι εφημερίδες έχουν ασχοληθεί με το θέμα εντατικά κάθε φορά και μόνον όταν δημοσιεύεται κάτι έρχεστε. Και πάλι θα το δημοσιεύσουμε μήπως ασχοληθεί κάποιος. Δεν γίνεται να ασχολείστε μόνο με τα πάρκα του κέντρου του Βόλου ως βιτρίνα για τους τουρίστες και να μην ασχολείστε με τους Βολιώτες πολίτες. Ελάτε εσείς να κάνετε αυτοψία για να δείτε ότι λέμε δεν ενέχει καμία υπερβολή. Ο Βόλος είναι οι πολίτες του πρώτα και μετά οι τουρίστες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.