Ο Βόλος τίμησε την απελευθέρωση από τα στρατεύματα κατοχής

Την 73η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης τίμησε σήμερα ο Βόλος παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, σε λιτή εκδήλωση που έγινε στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμο, την Περιφέρεια, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Βόλου, τη Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον ΟΛΒ και την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗΑΡΧΕΣΑΓΗΜΑ
ΣΤΕΦΑΝΙ ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι όταν ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να πετύχει τα πάντα. «Πρέπει να τιμούμε τους ήρωές μας. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε το παρόν και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», τόνισε.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης δήλωσε ότι ήμερα τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας που πριν από 73 χρόνια με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς τα αγαθά της ελευθερίας και δημοκρατίας. «Αρχές κι αξίες πανανθρώπινες πρέπει να μας οδηγούνε και να μας φωτίζουν για να αγωνιζόμαστε κι εμείς για να ανταποκρινόμαστε στις σημερινές δυσκολίες της ζωής».

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής, έκανε λόγο για μια ημέρα μνήμης και τιμής για τους νεκρούς του αγώνα και γενικότερα για τον ελληνικό λαό που έδωσε την ζωή του για να δούμε όπως δήλωσε «την Ελλάδα ελεύθερη. «Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς η Ελλάδα δίνει τη μάχη για την επανάκτηση της κυριαρχίας της, της ανεξαρτησίας της και της αποκατάστασης της δημοκρατίας και των θεσμών», ανέφερε

Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε ότι «ακολουθώντας εμείς οι νεότεροι το φωτεινό παράδειγμα εκείνων που θυσιάστηκαν, οφείλουμε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση τα εθνική κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση της ελευθερία της πατρίδας μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.