Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

φωτογραφία αρχείου

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης Ν.Δ στην οργανωμένη δράση του εργαζόμενου λαού, του συνταξιουχικού κινήματος και απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες τα τελευταία χρόνια είναι ταυτισμένες στην εξυπηρέτηση των απαιτήσεων του Σ.Ε.Β. και συνεχίζουν να κατεδαφίζουν τις κατακτήσεις του λαού. Για να μπουν στο «γύψο» οι λαϊκές ελευθερίες η κυβέρνηση προωθεί με τις διατάξεις του ν/σ την πιο δραστική καταστολή και ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων. Οι αγώνες του λαού εξισώνονται με τον κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο κατακτημένες λαϊκές ελευθερίες.

«Με την ανάγνωση των άρθρων του νομοσχεδίου είναι φανερό ότι ανησυχούν για τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές, αντεργατικές και αντισυνταξιουχικές πολιτικές τους, που θα οδηγήσουν με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης του 2020 σε αγωνιστικές αντιδράσεις και διεκδικήσεις του ταξικού οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος που θα συνεχίσει να παλεύει για να μη φορτωθεί ξανά ο λαός να πληρώσει τα «σπασμένα» της κρίσης. Γ’ αυτό προχωρούν βιαστικά στη ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις- συγκεντρώσεις και οι οργανωτές τους θα τιμωρούνται όσοι δεν πειθαρχούν και δεν θα τηρούν τις διατάξεις του νόμου», τονίζουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ.

Όπως αναφέρουν, το συνταξιουχικό κίνημα παίρνοντας υπόψη τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιόδου, θα συνεχίσει την δράση του, διεκδικώντας όλα τα αιτήματα με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας. «Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, που αγωνίζονται θα δίνουμε κι εμείς τη μάχη. Δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Διεκδικούμε ότι μέχρι σήμερα μας έχουν άδικα αφαιρέσει. Δεν το χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε καμιά κυβέρνηση, είναι πληρωμένο, με σκληρή εργασία, σε όλο μας τον εργασιακό βίο. Είμαστε στον αγώνα και δίνουμε τη μάχη να μην γίνει η πανδημία, μια ακόμη αιτία, για νέες περικοπές στα εργατικά, λαϊκά, Συνταξιουχικά δικαιώματά», αναφέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.