Ολοκληρώθηκε η αυτοψία της Πυροσβεστικής στην ταβέρνα της Πορταριάς

Καταστράφηκε και επιχείρηση παρασκευής γλυκών στον πρώτο όροφο

Ολοκληρώθηκε το έργο της αυτοψίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ταβέρνα «Τα Σκαλάκια» στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, όπου σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, έκρηξη από διαρροή προπανίου μέσα στην ταβέρνα και ευτυχώς δεν υπήρχε κόσμος και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Από την έκρηξη που έγινε στο υπόγειο, κατέρρευσε ολόκληρο το κτίριο, που στέγαζε την ταβέρνα (υπόγειο και ισόγειο) και επιχείρηση παρασκευής γλυκών στον πρώτο όροφο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στα γύρω κτίρια.
portaria 3
Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας της Πυροσβεστικής, επόμενο στάδιο είναι να απομακρυνθεί εξωτερική δεξαμενή προπανίου, χωρητικότητας 1700 λίτρων, κάτι που εξαρτάται από την Πετρογκάζ Θεσσαλονίκης και θεωρείται ότι είναι θέμα ημερών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε έγγραφο και προς την Πολεοδομία, για να ελέγξει τη στατικότητα του κτιρίου.

Πλέον, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άρχισε να συγκεντρώνει καταθέσεις και να εξετάζει μάρτυρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για το συμβάν.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι επειδή πρόκειται για δύσκολη και σύνθετη υπόθεση, υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί και η συνδρομή πραγματογνώμονα, για να φωτιστούν όλες οι πτυχές του συμβάντος, κάτι που σημαίνει ότι η όλη υπόθεση θα πάρει αρκετό χρόνο.
portaria 4
Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και πρόεδρος της Τ.Κ. Πορταριάς Νίκος Ρηγώνης που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

portaria epomeni mera 1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.