Απομακρύνεται από το κέντρο η Πυροσβεστική, παραχωρήθηκε οικόπεδο στον περιφερειακό

Στην οδό Φυτόκου, ανάμεσα σε δύο σούπερ μάρκετ

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή των οικοπέδων για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη για το νέο κτίριο, προκειμένου η υπηρεσία να απομακρυνθεί από το κέντρο.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε ενημέρωση που έγινε από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχο Νίκο Μητσογιάννη και από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχο Γιώργο Βλόντζο.

Ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι, με το νέο νόμο, στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα υπάγονται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βόλου, Βιομηχανικής Περιοχής, τα πέντε Πυροσβεστικά Κλιμάκια και οι υπηρεσίες αεροδρομίων Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου.

Αριστερά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Γιώργος Βλόντζος και δεξιά ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Νίκος Μητσογιάννης

Αύξηση της πυροπροστασίας
«Προτεραιότητές μας είναι να αυξήσουμε την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια του Ν. Μαγνησίας και με την αναδιοργάνωση που έγινε πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Η νέα δομή προβλέπει προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών κάποιων χρημάτων για την αγορά ελαστικών στα οχήματα», είπε ο κ. Μητσογιάννης.
Σύμφωνα με τον ίδιο το προσωπικό είναι έμπειρο, αξιόπιστο και αξιόμαχο, ενώ τα οχήματα, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με τα ελαστικά είναι κατάλληλα και σχετικά καινούργια, ενώ τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια με τους διοικητές των υπηρεσιών να σχεδιάσουν για να έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο.
Με το ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου, την 1η Μαΐου, τα στελέχη της Πυροσβεστικής θα ξεκινήσουν τις περιπολίες.

Ο κ. Μητσογιάννης έστειλε μήνυμα στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής, όπως με τις καύσεις των ελαιόκλαδων στα περιβόλια και η χρονιά είναι άνυδρη να είναι προσεκτικοί, να μην αφήνουν καύτρες και κάρβουνα στα χωράφια τους και να εξασφαλίζουν ότι η καύση είναι ελεγχόμενη και δεν θα επεκταθεί. Όπως είπε, υπάρχουν ποινικές κυρώσεις αν ξεφύγει η φωτιά και γίνουν ζημιές σε δάσος ή γειτονικές καλλιέργειες.

Το κτιριακό
Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, έγινε συζήτηση για τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, συζήτησαν ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με τον δήμαρχο και έχουν καταλήξει σε ένα οικόπεδο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου για να στεγάσει το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλες οι ενέργειες από πλευράς μας και από τον Δήμο έχουν γίνει.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, πύραρχος Γιώργος Βλόντζος εξήγησε ότι το θέμα της παραχώρησης οικοπέδου για το νέο κτίριο έχει προχωρήσει, απομένουν μόνο κάποια διαδικαστικά και γίνονται συζητήσεις με το νομικό τμήμα του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι μελέτες.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, έκτασης περίπου 3 στρεμ. που βρίσκεται στη οδό Φυτόκου, μετά το μάρκετ «Βασιλόπουλος» ενδιάμεσα από το Lidl και ο κ. Βλόντζος τόνισε ότι είναι μια πολύ καλή τοποθεσία, το νέο κτίριο θα ολοκληρωθεί και επιτέλους η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα φύγει από το κέντρο της πόλης. Ο διοικητής είπε ότι η θέση του νέου κτιρίου είναι ιδανική, υπάρχει δρόμος περιμετρικά και βολεύει επιχειρησιακά και λειτουργικά την υπηρεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.