Παγκόσμια έρευνα για το κλίμα συμπεριλαμβάνει και τον Βόλο- Δέκα ημέρες ανυπόφορης ζέστης

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ακόμα πιο απρόβλεπτες οι καιρικές συνθήκες δημιουργώντας περισσότερη αβεβαιότητα στην αγορά. Παράλληλα, αυξάνονται οι ενδείξεις και τα επιστημονικά στοιχεία για τις περιοχές που θα πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Μια ανάλυση παρουσιάστηκε από τη Washington Post και το CarbonPlan, έναν οργανισμό που ασχολείται με το κλίμα, την περασμένη εβδομάδα που αφορά και 5 ελληνικές πόλεις.

Η έρευνα εξετάζει την αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το 2050 και τους καύσωνες που θα απειλούν την υγεία μας. Στους υπολογισμούς συνεκτιμώνται θερμοκρασία, υγρασία, ηλιακό φως και άνεμος, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι αυτό είναι το κατάλληλο πρότυπο για την αξιολόγηση του πώς η θερμότητα βλάπτει το ανθρώπινο σώμα.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν και μεγάλες ελληνικές πόλεις, οι οποίες θα υποφέρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους καύσωνες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Θεσσαλονίκη θα είναι η ελληνική πόλη που θα δει την ανυπόφορη και επικίνδυνη ζέστη να διαρκεί ως και 17 ημέρες το χρόνο. Άλλες πόλεις θα είναι η Αθήνα (με 6 ημέρες επικίνδυνης ζέστης), η Λάρισα (14 ημέρες), η Πάτρα (13 ημέρες) και ο Βόλος (10 μέρες).

Υπενθυμίζεται, ότι πέραν από την άμεση απειλή στην υγεία του ανθρώπου, οι εκτεταμένοι καύσωνες αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εργασία σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η περισσότερη ξηρασία αυξάνει την πιθανότητα ζημιάς στη θεμελίωση ενός σπιτιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.