Παπαστεργίου από Βόλο: Η τεχνολογία κομμάτι της επόμενης μέρας για την πληγωμένη Θεσσαλία (βίντεο)

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην πίτα του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Το γεγονός ότι η τεχνολογία είναι κομμάτι της επόμενης ημέρας για τηνπληγωμένη Θεσσαλία, που παλεύει να βρει τα βήματά της, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Βόλο, προσκεκλημένος στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο την ψηφιακή εποχή, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνοηθική.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, ο αντιδήμαρχος Βόλου Αριστ. Σαββάκης ο πρύτανης του Π.Θ. Χαρ. Μπιλλίνης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επιχειρηματιών της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.



«Οι Θεσσαλοί μεταξύ μας έχουμε επίπεδο συνεννόησης μεταξύ μας για να δούμε την επόμενη ημέρα σε μία Θεσσαλία πληγωμένη, σε μία Θεσσαλία που παλεύει να βρει τα βήματά της και η τεχνολογία είναι κομμάτι της επόμενης ημέρας. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα κομμάτι θεωρώ ότι πριν φτάσουμε εκεί υπάρχουν κι άλλα κομμάτι όπως πως μπορούμε να απλοποιούμε την ζωή των Ελλήνων», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, το υπουργείο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να γλιτώσουν χρόνο, αλλά πάμε σε μια εποχή που δεν βγάζουμε μόνο ψηφιακές υπηρεσίες αλλά διαδικασίες και πιστοποιητικά και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει η ζωή μας ακόμη πιο ασφαλή και γρήγορη αρκεί να βάλουμε τα όρια.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Για το ζήτημα της τεχνοηθικής, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι αν αφήσουμε ανεξέλεγκτο όπως κάθε εργαλείο μπορεί να πληγώσει, αλλά το ζητούμενο είναι να περιγράψουμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι όχι με την τεχνητή νοημοσύνη γιατί είναι δύσκολο να περιγράψεις κανείς τι θέλει να κάνει σε ένα χρόνο η τεχνητή νοημοσύνη.
«Αν αποφασίσουμε ποιος είναι ο ρόλος της μηχανής δίπλα στον άνθρωπο και το αντίστροφο είναι πιο απλό. Το θέμα για τις επιχειρήσεις είναι μη μείνουν πίσω να ακολουθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας», επισήμανε.

Για το θέμα της μετεκπαίδευσης ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι, το σημαντικό είναι πως μπορείς να αποκτήσεις δεξιότητες για να είσαι μέσα στα πράγματα και η τεχνολογία οφείλει να είναι συμπεριληπτική. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να το κάνει αυτό να αφήνει πίσω.
Ο ψηφιακός βοηθός gov.gr είναι ο πιο απλός οδηγός να ψάξεις να βρες ότι θέλεις, τεχνολογία για όλους, τεχνολογία απλή και γι’ αυτό το πρόγραμμα νέων δεξιοτήτων του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης σταμάτησε για να το εμπλουτίσουμε με καινούργιες δεξιότητες, επισήμανε.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου με τον εκδότη της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ, Δημήτρη Καρεκλίδη

 

Ευκαιρία οι τεχνολογίες για την επιχειρηματικότητα
Ο Θανάσης Συριανός πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ανέφερε ότι έρευνες του ΣΕΒ και της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για τη χρήση των νέων τεχνολογιών δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές ως προς την διείσδυση των νέων τεχνολογιών στην σημερινή επιχειρηματικότητα.
Το μέγεθος της επιχειρηματικότητας παίζει σημασία μεγάλη γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την ευχέρεια να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να επικαιροποιήσουν τη δράση τους και να γίνονται καλύτερες, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου. Το θέμα, επισήμανε, είναι πολλαπλό είναι ευκαιρία κι απειλή. Απειλή γιατί όποιος δεν κάνει τις αναγκαίες προσαρμογές θα μείνει πίσω και δε θα μπορέσει να σταθεί στο διεθνή ανταγωνισμό.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Συριανός

Σύμφωνα με τον κ. Συριανό, το μέγεθος ίσως να μην είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία γιατί η τεχνολογική εξέλιξη μιας επιχείρησης δεν είναι απαραίτητα στοιχείο μεγέθους. Για τη μικρή μεσαία επιχερηματικότητα της Ελλάδος αυτό αποτελεί ευκαιρία αν και το να επικαιροποιήσεις τις γνώσεις σου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητα να γίνουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί κύκλοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.
Η αισιοδοξία που πρέπει να διακατέχει τον επιχειρηματία είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να στηριχτεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και είναι ευκαιρία να πάμε καλά, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.