Παράσταση Σωματείων στο Κ.Υ. Βόλου για προστασία της Δημόσιας Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, στο Κέντρο Υγείας Βόλου, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης του υγειονομικού προσωπικού, εξέφρασαν για πολλοστή φορά, τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.

Όπως τόνισαν, ο αγώνας για τη θωράκιση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας δεν είναι μόνο υπόθεση του υγειονομικού προσωπικού αλλά ολόκληρου του λαού.

Οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα αιτήματα των υγειονομικών και κλιμακώνουν τον αγώνα για:
– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.
-Δημιουργία αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κ.Υ. για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Απεμπλοκή των νοσοκομείων.
-Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται, όπως της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των συναδέλφων. Οι χθεσινοί «ήρωες» σήμερα με εισαγγελικές διώξεις!

Παράλληλα οι συνδικαλιστές καταδίκασαν την βίαιη καταστολή που επέδειξε η κυβέρνηση χθες, εναντίον αγωνιζόμενων φοιτητών στο ΑΠΘ που ζητούσαν να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια.
Όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση τις έχει εδώ και ένα χρόνο κλειστές για τους φοιτητές αλλά ορθάνοικτες για να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ να ρίχνουν ξύλο και χημικά και να συλλαμβάνουν σαν εγκληματίες τους αυριανούς επιστήμονες. Βιάζεται η κυβέρνηση και μάλιστα με τη συνδρομή του πρύτανη του ΑΠΘ να εφαρμόσει τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία που δήθεν θα προστατέψει τα ΑΕΙ από την «εγκληματικότητα».
Επισήμαναν δε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην καταστολή των αγώνων και στην τρομοκράτηση και φίμωση κάθε φωνής που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Μαγνησίας, Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Μαγνησίας, Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεις Μαγνησίας και Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας.