ΠΑΣΚΕ: Άθλος η αυτοδυναμία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ θεωρεί υποχρέωσή της να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της για την τιμητική επαναβεβαίωση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης που της έδειξαν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η παράταξη αναδεικνύεται ξανά όχι μόνον ηγέτιδα δύναμη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, που προήλθε από τις εκλογικές διαδικασίες του 21ου Συνεδρίου του, αλλά, πλέον, και αυτοδύναμη.

«Υπό τις συνθήκες δε, που αυτή η αυτοδυναμία κερδήθηκε (πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εξαιτίας των μνημονίων, κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων της περιοχής μας και σωρεία απολύσεων, που αποδυνάμωσαν από ενεργά στελέχη τα Σωματεία – Μέλη του ΕΚΒ και μείωσαν δραματικά τους αντιπροσώπους τους), ισοδυναμεί με πραγματικό άθλο», αναφέρεται.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την παράταξη, έρχεται να αποστομώσει όλους εκείνους, που, κατασυκοφάντησαν λυσσαλέα την ΠΑΣΚΕ, επιχειρώντας να την απαξιώσουν στη συνείδηση των εργαζόμενων και να την αποκόψουν – έτσι πίστευαν – από το λαϊκό της υπόβαθρο, που είναι η πλατειά και περήφανη εργατική τάξη. «Το αποτέλεσμα της κορυφαίας δημοκρατικής έκφρασης των ίδιων των εργαζόμενων, στο 21ο Συνέδριο του ιστορικού Εργατικού Κέντρου Βόλου, τούς έδωσε την απάντηση που τους άξιζε. Αποτυπωμένη, με τον πλέον ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο, στην ετυμηγορία της κάλπης. Οι εργαζόμενοι, αναδεικνύοντας την ΠΑΣΚΕ πανίσχυρη συνδικαλιστική τους εκπρόσωπο, έκλεισαν μια για πάντα τα στόματα των υπερφίαλων «τιμητών των αγώνων» και γύρισαν την πλάτη σε όσους αντικαθιστούν τον σταθερό, αποφασιστικό λόγο, με «κραυγές» και «επαναστατικά τρυκ», για το …ταξικό θεαθήναι», τονίζει.

Η παράταξη επισημαίνει ότι, με απόλυτη συναίσθηση του τιμητικού και υπεύθυνου αυτού ρόλου της και, κυρίως, της κρισιμότητας των προβλημάτων που είναι μπροστά μας (Επαναδιεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων, του κατώτατου μισθού, των Ασφαλιστικών και Προνοιακών κεκτημένων), θα συνεχίσει να δίνει με την ίδια συνέπεια και ευσυνειδησία τη μάχη. Μια μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς, καθώς μόνο με το ξεπέρασμα των τεχνητών και επιζήμιων διαχωριστικών γραμμών, μπορεί να κερδηθεί.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική και αντιλαϊκή, και, το χειρότερο, μεταλλαγμένη πολιτική μιας πειθήνιας Κυβέρνησης, οι ψευτοευαισθησίες της οποίας και τα «φιλοδωρήματα» δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε όλους τους εργαζόμενους δίπλα μας, δίπλα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, τονίζεται στην ανακοίνωση π[ου καταλήγει ότι προς αυτή την κατεύθυνση τα μέλη της ΠΑΣΚΕ, δεν ενεργούν αποκομμένα ως Παράταξη αλλά σα μια ενωμένη γροθιά, μέσα στο ΕΚΒ, με γνώμονα τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων και με σημαία τις αξίες και τα ιδανικά του ιστορικού Εργατικού μας Κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.